• MALIŠANI IZ VRTIĆA SE NADMETALI NA POLIGONIMA

    ZRENJANIN – Vrtićijada, koju organizuju Predškolska ustanova i školica sporta „Long jump – Ivana Španović“, održana je danas u Kristalnoj dvorani. Oko dvesta mališana nadmetalo se na poligonima koji su bili postavljeni na terenu. Takmičenje je otvorio Saša Santovac, zamenik gradonačelnika. – Cilj nam je da se deca upoznaju sa sportom, da se zainteresuju i […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    MALIŠANI IZ VRTIĆA SE NADMETALI NA POLIGONIMA

    ZRENJANIN – Vrtićijada, koju organizuju Predškolska ustanova i školica sporta „Long jump – Ivana Španović“, održana je danas u Kristalnoj dvorani.

    vrticijada

    Oko dvesta mališana nadmetalo se na poligonima koji su bili postavljeni na terenu. Takmičenje je otvorio Saša Santovac, zamenik gradonačelnika.

    – Cilj nam je da se deca upoznaju sa sportom, da se zainteresuju i da počnu da se bave nekom fizičkom aktivnošću. Mi se ovde, kako ja volim da kažem, igramo sporta. Kroz poligone decu polako uvodimo u sport, mališani trče, skaču, ubacuju loptu u koš, i na taj način vežbaju motoričke sposobnosti. Deca nauče da se snalaze u prostoru, i kasnije mogu da se upišu na bilo koji sport – izjavila je Vesna Španović, majka naše proslavljene sportistkinje Ivane Španović.

    vrticijada

    Vladimir Petrović, direktor Predškolske ustanove, naglasio je da ove godine prvi put učestvuju i deca sa sela.

    – Nadam da ćemo svake godine okupljati sve više dece i da će svaki sledeći put imati sve više mališana, kako iz grada tako i iz okolnih mesta. Na ovaj način promovišemo naše buduće šampione. Deca su naša budućnost i na njima svet ostaje – istakao je Petrović.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport