• Mačevalački klub Omladinac na turnirima postiže vrlo dobre rezultate

    Mačevalački klub Omladinac iz Zrenjanina organizovao se i u vreme pandemije koronavirusa. Članovi kluba proteklih mesec dana treniraju kod kuće, prema programu koji su dobili od trenera Nikole Petrovića.   Ne pada im lako činjenica da nisu na okupu, u sali, kao ni da se državno prvenstvo, za koje su se vredno pripremali, po svemu […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Mačevalački klub Omladinac na turnirima postiže vrlo dobre rezultate

    Mačevalački klub Omladinac iz Zrenjanina organizovao se i u vreme pandemije koronavirusa. Članovi kluba proteklih mesec dana treniraju kod kuće, prema programu koji su dobili od trenera Nikole Petrovića.

     

    Ne pada im lako činjenica da nisu na okupu, u sali, kao ni da se državno prvenstvo, za koje su se vredno pripremali, po svemu sudeći, neće održati. To ih, ipak, ne ometa da vredno treniraju i da se već sada raduju zajedničkim pripremama u avgustu.

     

    – U sezonu 2019/2020. ušli smo odlično. Vredno smo radili i odradili dobre pripreme. Zahvaljujući dobroj promociji u zrenjaninskim školama, prošle jeseni, naš klub je dobio osam novih članova – priča za portal zrenjaninski.com trener MK Omladinac Nikola Petrović.

     

    Pročitajte još: Dok čeka nova takmičenja Miroslav Molnar se priseća maratona u Valensiji

     

    Rezultati nisu izostali. Na turniru „Trofej Crvene zvezde“ Patrik Barši osvojio je zlatnu, a Stefan Nešić, Teodora Golić i Nađa Radlovački bronzanu medalju.

     

    – Zbog manjka domaćih takmičenja ove godine, organizovali smo dva nezvanična nadmetanja, na kojima se pojavilo preko 60 takmičara iz osam domaćih klubova. To je dobro zbog sparinga, provere forme, kao i druženja dece koja ove godine nisu išla na mnogo domaćih takmičenja, jer ih savez nije organizovao. Iskreno smo se iznenadili velikim odzivom, ali smo se dobro snašli i izgurali turnire. Osim domaćeg Omladinca i Karike iz Vršca, učestvovali su i klubovi Mačevi i maske iz Novog Sada, Karađorđe iz Pančeva, Vojvodina i Prima iz Novog Sada i Silni i Železničar iz Beograda. I na ovim smo turnirima imali odlične rezultate – ističe Petrović.

     

     

    Mačevalački klub Omladinac nastupa na turnirima u inostranstvu

     

    Mačevalački klub Omladinac praktikuje da odlazi na što više turnira u inostranstvu, pre svega onih u regionu. Cilj je da se takmičari što bolje spreme za državna prvenstva. U ovoj takmičarskoj sezoni pioniri i kadeti su sa trenerom Petrovićem išli na turnire u Mađarsku, Rumuniju, Hrvatsku, Grčku, Sloveniju i Slovačku.

     

    – Mi smo mlada ekipa i, imajući to u vidu, na turnirima smo, po mom mišljenju, postigli vrlo dobre rezultate. Učešće na međunarodnim turnirima je veoma važno za odmeravanje snaga i sticanje iskustva i samopouzdanja. Na kraju, bitno je i upoznavanje i druženje – objašnjava naš sagovornik.

     

    Nikola Petrović pohvaljuje srčanost i borbenost svih učesnika na ovim turnirima – Koste Kantara, Patrika Baršija, Stefana Nešića, Nine Sel, Anastasije Brusin, Davida Ujčića i Teodore Pomorišac.

     

    Tek je trebalo da se nižu uspesi. Zato je svima u Omladincu žao što je zbog pandemije otkazan „Uskršnji turnir“, koji je početkom aprila trebalo da se održi u Zrenjaninu.

     

    – Imali smo odličan odziv, jer je na turniru trebalo da učestvuju svi domaći klubovi, kao i klubovi iz Hrvatske, Mađarske, Rumunije, Makedonije, Slovenije, Turske i Katara. No, mi smo i dalje u kontaktu sa svim tim klubovima. Čim bude prilika, turnir će biti održan – završava Petrović.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport