• LOŠ START STONOTENISERA NA EVROPSKOM PRVENSTVU

    LUKSEMBURG – Evropsko prvenstvo u stonom tenisu za seniore, koje se od 13. do 17. septembra održava u Luksemburgu, privlači pažnju zrenjaninske sportske javnosti, imajući u vidu da trojica, od ukupno četvorice reprezentativaca Srbije, čine igrači iz grada na Begeju.     Srbija svoje mečeve igra u grupi H druge divizije, a pored naše reprezentacije, tu […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    LOŠ START STONOTENISERA NA EVROPSKOM PRVENSTVU

    LUKSEMBURG – Evropsko prvenstvo u stonom tenisu za seniore, koje se od 13. do 17. septembra održava u Luksemburgu, privlači pažnju zrenjaninske sportske javnosti, imajući u vidu da trojica, od ukupno četvorice reprezentativaca Srbije, čine igrači iz grada na Begeju.

     

    stoni tenis
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Srbija svoje mečeve igra u grupi H druge divizije, a pored naše reprezentacije, tu se još nalaze i Italija, Izrael i Litvanija.Na startu, srpski stonoteniseri su odigrali prva dva kola u svojoj grupi.

     

    Na žalost, već u prvom kolu, upisan je i prvi, pomalo neočekivan poraz od Litvanije, koja je slavila ukupnim rezultatom 3-1.

     

    Iako je Marko Petkov doneo prednost našoj reprezentaciji, pobedivši  Tomasa Mikutisa sa 3:1 u setovima, naredna tri meča reprezentativci Srbije gube u veoma uzbudljivim i neizvesnim završnicama, istovetnim rezultatom 2:3.

     

    Ivor Katić je svoj meč odigrao protiv Alfredasa Udre, rival Iliji Majstoroviću je bio Merdadas Stankevicius, dok je u četvrtom duelu ovih dveju reprezentacija Alfredas Udra bio bolji od Marka Petkova.

     

    U drugom kolu, koje je odigrano u večernjim satima, reprezentacija Srbije se sastala sa favoritom grupe, Italijanima, i zabeležila i drugi poraz u svojoj grupi. Italija je pobedila maksimalnim rezultatom 3-0.

     

    Marko Popović je sa 0:3 u setovima izgubio od Leonarda Mutua, Ivor Katić je u drugom duelu poražen od Mihaia Bobocica rezultatom 1:3, dok je duel Ilije Majstorovića i Marka Reč Daldosoa pripao Italijanu rezultatom 3:0.

     

    Na veliku žalost, danak neiskustva i sportske sreće, doprineo je tome da se reprezentacija Srbije, nakon prvog dana i dva odigrana kola nalazi u donjem delu tabele grupe H sa upisana dva poraza i meč količnikom 1-6.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport