• LEGENDARNI PREDRAG DANILOVIĆ U POSETI ZRENJANINU

    ZRENJANIN – U radnoj poseti Zrenjaninu danas je boravio novoizabrani predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović koji je, posle sastanka sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem, obišao Kristalnu dvoranu, kao i radove na rekonstrukciji najstarije sportske hale u Srbiji – „Medison“. Danilović je grad sportova, kako mnogi nazivaju Zrenjanin, posetio u sklopu ranije najavljenih aktivnosti obilaska košarkaških […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    LEGENDARNI PREDRAG DANILOVIĆ U POSETI ZRENJANINU

    ZRENJANIN – U radnoj poseti Zrenjaninu danas je boravio novoizabrani predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović koji je, posle sastanka sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem, obišao Kristalnu dvoranu, kao i radove na rekonstrukciji najstarije sportske hale u Srbiji – „Medison“.

    Foto: Dušan Bartolović

    Danilović je grad sportova, kako mnogi nazivaju Zrenjanin, posetio u sklopu ranije najavljenih aktivnosti obilaska košarkaških centara u našoj zemlji.

    – U predizbornoj kampanji za predsednika Košarkaškog saveza Srbije obećao sam da ću doći u Zrenjanin i to obećanje sam i ispunio. Veoma sam zadovoljan posle onoga što sam čuo od gradonačelnika Janjića, i kada je reč o sportskim kapacitetima, ali i o odnosu lokalne samouprave prema razvoju sporta – istakao je Danilović u izjavi medijima.

    Naš proslavljeni košarkaš je izrazio očekivanje da će i druge lokalne sredine slediti ovaj primer.

    Predsednik Košarkaškog saveza Vojvodine Darko Karan, koji je prisustvovao sastanku u Gradskoj kući, kazao je da se nada da će biti ispunjena želja da Zrenjanin ugosti najbolje klubove iz Srbije i Evrope.

    – S tim u vezi je i započeta rekonstrukcija stare sportske hale, dok je Kristalna dvorana maksimalno u funkciji. Stoga očekujemo da u okviru evropskih ili svetskih prvenstava u košarci jedna grupa bude u našem gradu – naglasio je Karan.

    Gradonačelnik Janjić je podsetio da Zrenjaninci vole za svoj grad da kažu da je grad sportova i jedan od košarkaških centara, dodajući da lokalna samouprava puno ulaže u sportsku infrastrukturu. Naglasio je da su samo u prethodnih godinu dana otvorene tri sportske sale na teritoriji grada i da se završava još jedna u Ečki, kao i da je u toku velika rekonstrucija hale „Medison“.

    – Siguran sam da ćemo u naredom periodu uspeti da se, zajedno sa našim Košarkaškim klubom Proleter, izborimo da ovde ponovo nastupa srpski i evropski krem, i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, i da ćemo u tome imati pomoć Košarkaškog saveza Srbije – poručio je Janjić.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport