Sport YSLAJDER

KVALITETNI MEČEVI VIĐENI U KRISTALNOJ DVORANI (FOTO)

Foto: Zoran Bogaroški

ZRENJANIN – Veliko interesovanje zrenjaninske publike vladalo je za izborni meč boksera za ulazak u reprezentaciju Srbije, pod nazivom „Selektor – Novinari“, koji je održan u subotu uveče u Kristalnoj dvorani, u organizaciji Bokserskog saveza Srbije i uz tehničku podršku Bokserskog kluba Petrovgrad.

 

boks
Foto: Zoran Bogaroški

 

U ringu su viđene zaista sjajne borbe, a udarce su razmenjivali izabranici selektora Srbije, s jedne, i novinara, s druge strane. Ovakvi bokserski mečevi su u našoj zemlji tradicija koja je jedno vreme bila zapostavljena, ali se sada vraća u praksu, jer je donosila rezultate u bivšoj Jugoslaviji, kada su samo najbolji mogli boksovati u nacionalnoj reperezentaciji.

 

boks
Foto: Zoran Bogaroški

 

– Uvek sam zadovoljan kada dođem u Zrenjanin, jer je to sportski grad. Videli smo da se publika uželela boksa i mislim da će ovakve manifestacije doprineti tome da, pre svega, ovi bokseri imaju dosta mečeva, kako bi i na međunarodnoj sceni ostvarivali bolje rezultate. Ovo su izborni mečevi za ulazak u reprezentaciju, jer nam trebaju samo najbolji – ocenio je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

 

boks
Foto: Zoran Bogaroški

 

Za razvoj domaćeg boksa, kazao je on, potrebni su nam ovakvi događaji, kao i da svaki klub oformi svoju školu boksa, kao što je to učinio Petrovgrad, koji zainteresovanoj deci nudi besplatne treninge.

 

boks
Foto: Zoran Bogaroški

 

– Potrebno je omogućiti vrhunski, prvenstveno pedagoški rad, jer nam je cilj da svako dete koje uđe u boksersku salu iz nje, pre svega, izađe kao dobar čovek, a zatim i kao bokser – istakao je Borovčanin, dodajući da će od oktobra sledeće godine startovati Bokserska liga Srbije sa šest klubova.

 

boks
Foto: Zoran Bogaroški

 

Proslavljeni zrenjaninski bokser Milan Piperski iz Bokserskog kluba Petrovgrad izrazio je zadovoljstvo zbog toga što je puno ljudi došlo da isprati događaj u Kristalnoj dvorani, a zadovoljan je i kvalitetom mečeva koji su viđeni u ringu.

 

boks
Foto: Zoran Bogaroški

 

– Drago mi je kada vidim punu halu i verujem da se domaći boks vraća na velika vrata ne samo u Zrenjanin, već u Srbiju – rekao je Piperski.

 

boks
Foto: Zoran Bogaroški

 

Borbama u Kristalnoj dvorani prisustvovao je i zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac koji je takođe iskazao zadovoljstvo što su stanovnici grada na obalama Begeja imali priliku da budu svedoci jednog ovakvog spektakla i što je Bokserski savez Srbije imao poverenja u Zrenjanince i omogućio im da budu domaćini ove manifestacije.

 

boks
Foto: Zoran Bogaroški

 

– Bokserski klub Petrovgrad se pokazao kao dobar organizator, a Grad Zrenjanin je uvek tu da pomogne u ovakvim slučajevima. Posebno nas raduje broj gledalaca, koji su pokazali veliko interesovanje za boks. Sećamo se nekadašnjih vremena kada smo nedeljom prepodne imali punu staru Halu sportova „Medison“, kada se klub Banat takmičio, i definitivno da postoji veliki broj ljubitelja boksa iz tih vremena, ali ima i novih generacija. Na svima nama je, a posebno na onima koji se bave boksom, da stvorimo ambijent za razvoj ovog sporta, i borce koji će osvajati medalje i učestvovati u ovakvim revijama, na kojima se biraju budući reprezentativci – zaključio je Santovac.

 

boks
Foto: Zoran Bogaroški

 

Rezultati:

 

Selektor – Novinari 10:12

 

Uvodne borbe do 46kg Ametović – Janjić 2:0 (3:0), do 52kg Stamenković – Ristanović 0:2 (0:3), MLADI: do 53kg Joskimović – Jovanović 2:0 (3:0), do 69kg Jovanović – Tijanić 2:0 (2:1), Obradović – Branković 0:2 (1:2), Janjić – Dašić 0:2 (0:3), do 75kg Đuka – Mitić 0:2 (0:3).

 

SENIORI: do 60kg Ristić – Naumovski 2:0 (2:1), do 69 kg Stošić – Živanović 2:0 (3:0), do 75kg Panić – Gubaš 2:0 (3:0), do 81kg Stanković – Milovac 0:2 (0:3), Stefanović – Ajetović 0:2 (1:2), do 91kg Docić – Vlahović 0:2 (1:2).

 

Tekst i foto: Zoran Bogaroški

 

boks
Foto: Zoran Bogaroški

 

boks
Foto: Zoran Bogaroški
Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz