• Košarkaški klub Sveti Đorđe iz Žitišta ostvario istorijski uspeh!

    Istorijski uspeh ostvario je Košarkaški klub Sveti Đorđe iz Žitišta. Žitištani su se plasirali u završnicu Kupa „Radivoja Koraća“, koja će se igrati u Nišu  od 14. do 17. februara.   KK Sveti Đorđe sinoć je kao domaćin igrao utakmicu sa KK Novi Pazar, u finalu 2. ranga, i poražen je u neizvesnoj utakmici 79:89. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Košarkaški klub Sveti Đorđe iz Žitišta ostvario istorijski uspeh!

    Istorijski uspeh ostvario je Košarkaški klub Sveti Đorđe iz Žitišta. Žitištani su se plasirali u završnicu Kupa „Radivoja Koraća“, koja će se igrati u Nišu  od 14. do 17. februara.

     

    KK Sveti Đorđe sinoć je kao domaćin igrao utakmicu sa KK Novi Pazar, u finalu 2. ranga, i poražen je u neizvesnoj utakmici 79:89. Kao finalista, međutim, klub je već obezbedio učešće na završnom turniru. Žitištanski košarkaši tako će se, uz Novi Pazar, naći u društvu košarkaških klubova Partizan, Crvena zvezda, Mega, FMP, Borac Čačak i Dinamik Beograd.

     

    – Ovo je neverovatan uspeh malog kluba, oko kojeg su okupljeni ljudi sa velikim sportskim srcem. Plasman u završnicu Kupa „Radivoja Koraća“, i to u godini jubileja, kada se slavi  40. rođendan, to je nešto neverovatno – govori predsednik Košarkaškog saveza Vojvodine Darko Karan.

     

    Karan je u klubu Sveti Đorđe ostavio dubok trag kao igrač, trener i član uprave.

     

    – Presrećan sam kao i svi iz kluba i žitelji Žitišta. Posebno što smo veliki uspeh ostvarili sa igračkim kadrom koji je ponikao u ovom delu Banata. Sve se poklopilo na najbolji način, talentovani igrači i odlični trener. Tu je i agilna uprava, bivši igrači koji bezrezervno podržavaju klub. Nije izostala ni podrška sponzora, kompanije „Valor“ i Steve Kočalke. A sada svi žele da nam na žrebanju, koje će biti 31. januara u Beogradu, za protivnika budu određeni Partizan ili Crvena zvezda – kaže Karan.

     

    On je sinoć, zajedno sa Igorom Rakočevićem, podelio zlatne i srebrne medalje finalistima 2. ranga Kupa Srbije.

     

    Boje Svetog Đorđa brane Marko Šuput, Nikola Đokić, Danijel Čuč, kapiten Boris Krstanović, Marko Vulin, Jovan Ostojić, Marko Tomić, Ivan Stanić, Marko Ugrčić, Filip Pavlović, Milomir Trivunović i Milisav Miljanić.

     

    Trener je Marko Boljac, njegov pomoćnik Nenad Vignjević a predsednik kluba je Nikola Pešut.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport