• KK Sveti Đorđe i ŽKK Proleter izbegli ispadanje u niži rang

    Ljubitelji ženske košarke u Zrenjaninu  i naredne takmičarske sezone uživaće u mečevima najelitnijeg domaćeg takmičenja.   Odlukom Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije o završetku prvenstvenih košarkaških takmičenja u sezoni 2019/2020, te da se neće primenjivati odredbe Pravilnika o takmičenju i Propozicija takmičenja koje definišu prelazak klubova u neposredni niži rang takmičenja, košarkašice zrenjaninskog Proletera zadržale […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    KK Sveti Đorđe i ŽKK Proleter izbegli ispadanje u niži rang

    Ljubitelji ženske košarke u Zrenjaninu  i naredne takmičarske sezone uživaće u mečevima najelitnijeg domaćeg takmičenja.

     

    Odlukom Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije o završetku prvenstvenih košarkaških takmičenja u sezoni 2019/2020, te da se neće primenjivati odredbe Pravilnika o takmičenju i Propozicija takmičenja koje definišu prelazak klubova u neposredni niži rang takmičenja, košarkašice zrenjaninskog Proletera zadržale su status prvoligaša.

     

    Pročitajte još: Dve košarkašice Proletera dobile poziv u seniorsku reprezentaciju

     

    žkk proleter
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Ova odluka jasno definiše da u takmičarskoj sezoni 2019/2020. klubovi koji su se po prekidu liga nalazili „ispod crte“ ne ostvaruju plasman u neposredno niži rang takmičenja, osim klubova koji su isključenjem iz takmičenja ili odustajanjem od njega izgubili status učesnika u takmičenju.

     

    Ovom odlukom, ispadanja iz Druge muške lige spasili su se i košarkaši KK Sveti Đorđe iz Žitišta. Oni su se u trenutku prekida prvenstva nalazili u zoni ispadanja u niži rang.

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport