Sport

KARATISTKINJA ANJA MILOVANOVIĆ VICEŠAMPION EVROPE

Anja Milovanović

SOFIJA – Anja Milovanović, članica Karate kluba „Zrenjanin“, osvojila je srebrnu medalju u konkurenciji kadetkinja +54 kilograma, na 44. Evropskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, održanom u Sofiji, i ostvarila veliki uspeh na svom debitantskom nastupu na evropskim nadmetanjima.

Anja Milovanović

Anja je bila sjajna u kvalifikacijama, a na putu do finala redom je pobeđivala takmičarke iz Malte (3:0), Portugala (2:0), Hrvatske (2:0) i Češke (6:2), dok je u finalnom meču izgubila od takmičarke iz Belgije (0:2). Ovo je veliki podsticaj za Anju i nagrada za njen dosadašnji samopregorni rad.

Na ovom prvenstvu je, uz Anju, učestvovalo još dvoje takmičara iz Karate kluba „Zrenjanin“, što je svojevrsna potvrda dobrog i planskog rada u klubu.

Aleksandra Vujasinović je nastupila u konkurenciji juniorki -53 kg. U prvom kolu je pobedila veoma kvalitetnu takmičarku iz Nemačke (5:0), dok je u drugom izgubila od takmičarke iz Austrije (0:1).

Đorđe Salapura nastupio je u konkurenciji mlađih seniora i imao je zapažen nastup. U prvom kolu je pobedio takmičara iz Rusije (4:4), u drugom rivala iz Islanda (2:1), dok je u četvrtfinalu izgubio od karatiste iz Mađarske (0:1). U repasažnom meču je takođe poražen, od takmičara iz Makedonije (0:1), tako da je u generalnom plasmanu zauzeo 7. mesto.

Podeli članak
sinovoz
FAM