Sport

KAJAK KLUB „BEGEJ“ UPOTPUNIO „VOZNI PARK“

ZRENJANIN – Kajak klub „Begej“ opremio je svoj „vozni park“ novim kajakom dvosedom, koji je namenjen takmičarskim nastupima. Ovo je prva nabavka ovakvog kanua nakon ravno 29 godina, i mnogo će značiti zrenjaninskim kajakašima, kojih je sada četrdesetak.

Kupljeni dvosed već na vodi
Kupljeni dvosed već na vodi

-Dobili smo podršku lokalne samouprave i nekoliko sponzora, među kojima su „Eko taksi“ i Transport „Berar“ Ovo je značajan korak ka stvaranju boljih uslova za takmičarske nastupe naših kajakaša. Problem svih klubova u srbiji su grupni čamci, jer su mnogo skuplji i svaka podrška je uvek dobrodošla – kaže Srđan Đorđević, sekretar Kajak kluba „Begej“, i podseća da je poslednji takmičaski dvosed kupljen davne 1987. godine.

-Tada su naši juniorski reprezentativci išli na evropsko prvenstvo i kupljen im je kajak, koji je, eto, služio bez predaha gotovo tri decenije. To je bila i poslednja nabavka grupnog čamca u našem klubu, sve do sada – napominje Đorđević, ističući odličnu saradnju sa gradskom upravom i Sportskim savezom grada Zrenjanina.

Sportski savez će i dalje podržavati ovaj klub, uvek smo bili uz njih, na svakoj manifestaciji i dobro je da imaju dobre kadrove i takmičare – ocenio je sekretar zrenjaninskog Sportskog saveza Simo Salapura.

Kajak klub Begej
Kajak klub Begej
Podeli članak
sinovoz
FAM