• Jovana Arsić vesla ka Brazilu

    Zrenjaninku očekuje više nastupa

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Dve bronzane medalje na početku ovogodišnje takmičarske sezone osvojila je članica Veslačkog kluba Zreneks Jovana Arsić, uprkos tome što na „Kroacija openu“, održanom na zagrebačkom Jarunu, nije bila u vrhunskoj formi i što je, osim jake konkurencije, za suparnika imala i snažan vetar koji je duvao tih dana.

    Iva Obradović i Jovana Arsić
    Iva Obradović i Jovana Arsić

    – Zadovoljna sam ostvarenim rezultatima, jer sam svesna da na početku sezone moja kondicija nije na najvišem nivou i da, kako odmiče vreme, tako i ja napredujem. Stoga se nadam da ću do leta postići top formu, pošto me tada očekuje Svetsko prvenstvo, izborno za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru sledeće godine – kaže za portal „Zrenjaninski“ Jovana Arsić.

    Mladoj veslačici koja je otišla iz Zrenjanina u Beograd, da bi trenirala sa srpskom reprezentacijom, predstoji put u Pariz, gde će boraviti sedam dana na kamp treningu. U maju je očekuje i Svetski kup na Bledu, u Sloveniji, gde bi trebalo da nastupi sa koleginicom iz reprezentacije Ivom Obradović, u dubl skulu. A, krajem avgusta Jovana putuje u Francusku, na Svetsko prvenstvo, sa namerom da ispuni olimpijsku normu.

    – Znam da nas tamo očekuje dosta jaka konkurencija, ali se nadam da ćemo vredeti za medalju, ne samo za olimpijsku normu – poručuje ona.

    Naporni treninzi
    Naporni treninzi

    S obzirom na to da marljivo trenira, za očekivati je da ispuni sve svoje planove i želje.

    – Dosta je obaveza i ceo dan mi je isplaniran. Ustanem oko pola sedam ujutro, posle doručka idem na dvočasovni trening na vodi, za vreme kog preveslam 20 – 25 kilometara. Nakon toga sledi trčanje, istezanje, trbušnjaci, onda i drugi trening. Svaki dan mi počinje i završava se s treninzima i mislima o njima. Ali se trudim da imam i slobodnog vremena, da se opustim, družim, čitam knjige i idem u šoping i na kafu – prepričava Jovana jedan svoj uobičajeni dan.

    Ono što je svakako opterećuje jeste i nedostatak kvalitetnog čamca za vežbe. Veslački savez Srbije, naime, prošle godine nije planirao da će Zrenjaninka postati članica reprezentacije, zbog čega joj nije ni obezbeđen čamac. Zato trenutno koristi Zreneksov, star dvadeset godina.

    – Mislim da je to najstariji čamac u Srbiji. Strašno je što bi trebalo da sparingujem sa Ivom, u nemogućim uslovima. Ali, trudim se svim silama – ističe sagovornica portala „Zrenjaninski“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport