• Još jedan neugodan poraz košarkaša zrenjaninskog Proletera

    KK Zemun Fitofarmacija – KK Proleter Naftagas 98:90 (23:23, 19:23, 27:28, 29:16)   Još jedan neugodan poraz košarkaša zrenjaninskog Proletera zabeležen je na gostovanju u Zemunu, u okviru 5. kola Druge muške lige Srbije. Poraz u utakmici u kojoj su „naftaši“ više od 36 minuta bili u rezultatskoj prednosti i kontrolisali meč.   U većem […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Još jedan neugodan poraz košarkaša zrenjaninskog Proletera

    KK Zemun Fitofarmacija – KK Proleter Naftagas 98:90 (23:23, 19:23, 27:28, 29:16)

     

    Još jedan neugodan poraz košarkaša zrenjaninskog Proletera zabeležen je na gostovanju u Zemunu, u okviru 5. kola Druge muške lige Srbije. Poraz u utakmici u kojoj su „naftaši“ više od 36 minuta bili u rezultatskoj prednosti i kontrolisali meč.

     

    U većem delu prve četvrtine izabranici Zorana Bajina nametnuli su visok tempo, te su prvu osetnu razliku stekli već nakon četiri minuta igre (5:13), da bi u šestom imali i prvu dvocifrenu prednost (12:23). Međutim, veoma loših po Zrenjanince poslednjih četiri minuta prve četvrtine doveli su do toga da igrači Zemuna naprave seriju 11:0, te na odmor nakon prvog perioda odu sa egal rezultatom.

     

    Zrenjaninski crveno – beli odlično otvaraju i drugu četvrtinu, te nakon startnih 28:25 za Zemunce, prave seriju 14:0 i ponovo ostvaruju dvocifrenu prednost (28:39). Do kraja drugog perioda igre ponovo dolazi do blagog opuštanja u igri Zrenjaninaca, tako da se na poluvreme odlazi rezultatom 42:46.

     

    I treća četvrtina bila je veoma slična kao i prethodne dve. Zrenjaninski crveno – beli su veoma brzo ponovo stekli dvocifrenu prednost, održavali je do poslednjih dva minuta tog perioda, kada je ponovo došlo do opuštanja, te se pred početak poslednje deonice odlazi rezultatom 69:74 u korist Proleter Naftagasa.

     

    KK Zemun Fitofarmacija - KK Proleter Naftagas
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Košarkaši Zemun Fitofarmacije mnogo bolje otvaraju poslednji period igre, te u 33. minutu igre ponovo prelaze u vođstvo (78:77). Nakon toga Zrenjaninci prave seriju 10:2, te na manje od pet minuta do kraja meča dolaze do sedam poena razlike u svoju korist.

     

    A onda sledi šok završnica. Zeleno – plavi iz Zemuna preuzimaju kontrolu nad utakmicom i neverovatnom serijom 18:3 dolaze do pobede rezultatom 98:90.

     

    U narednom kolu, u subotu 3. novembra, košarkaši Proletera će u Kristalnoj dvorani dočekati Zdravlje iz Leskovca.

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport