Sport

Jaša Tomić biće domaćin velikog sportskog događaja

kup vojvodine u rukometu
Foto: Spaso Mladenovski (NMR Info)

Finalne utakmice Kupa Vojvodine u rukometu za žene i muškarce odigraće se u sportskoj hali u Jaši Tomiću, saopštio je Rukometni savez Vojvodine. To je definitivno potvrđeno prilikom potpisivanja ugovora o suorganizaciji finalnih utakmica Kupa, koje je upriličeno u Opštini Sečanj.

 

Potpisivanju ugovora između generalnog sekretara Rukometnog saveza Vojvodine Slobodana Višekrune i predsednika opštine Sečanj Predraga Rađenovića, prisustvovali su potpredsednik Upravnog odbora RSV Momir Rnić, kao i predsednik takmičarske komisije i direktor Kup takmičenja Vladimir Knežić. Takođe, prisutni su bili i predstavnici Rukometnog kluba Hercegovina iz Sečnja i RK Radnički iz Jaše Tomića, koji su, uz Opštinu Sečanj, i suorganizatori ove manifestacije, koja je prema kalendaru predviđena za 18. decembar.

 

– Jaša Tomić i Sečanj oduvek su bili rasadnici rukometa i ovaj sport je uvek imao podršku u našoj sredini. Zahvaljujući radu ovdašnjih klubova i tome što ovde ima puno uspešne dece koja se bave rukometom, Rukometni savez Vojvodine je prepoznao našu želju da organizujemo ovakvo takmičenje po prvi put u našoj opštini. U svakom slučaju, opština Sečanj će podržati svaki sport, počev od fudbala, preko odbojke, do košarke, jer nam je želja da decu usmeravamo ka sportu – poručio je Rađenović nakon potpisivanja ugovora.

 

Slobodan Višekruna je istakao da je cilj Rukometnog saveza Vojvodine da dodelom domaćinstava i organizacijom finalnih utakmica dodatno promoviše rukomet, naročito u malim sredinama.

 

– Opština Sečanj je prepoznatljiva po rukometu i nismo imali dilemu kada su predstavnici lokalne samouprave i klubovi sa teritorije Sečnja izrazili želju da budu domaćini finalnih utakmica Kupa Vojvodine za muškarce i žene. Sada će se finala igrati u Jaši Tomiću, a velika želja svih nas je da se uskoro takav događaj organizuje i u hali u Sečnju, koja se gradi već više od 20 godina – istakao je Višekruna.

 

Medijima se obratio i najtrofejniji srpski rukometaš Momir Rnić, koji je izrazio zadovoljstvo što se tako veliki događaj organizuje na teritoriji opštine Sečanj. Rnić je pozvao sve ljubitelje i poštovaoce rukometa da ne propuste jedinstvenu priliku i da prisustvuju tom spektaklu.

 

Delegacije RSV, opštine i klubova, inače, zajedno su posetile halu u Jaši Tomiću, kako bi na licu mesta razgovarali o infrastrukturi i potrebnim korekcijama. Predviđeno je da se okreče tribine, da se renoviraju svlačionice i ostale prostorije u hali i da se popravi kompletno osvetljenje, kako bi se stvorio što bolji ambijent za finalne utakmice.

 

kup vojvodine u rukometu
Foto: Spaso Mladenovski (NMR Info)

 

Podeli članak
sinovoz
FAM