Sport

IZUZETNO JAK ŠAHOVSKI MEMORIJALNI TURNIR

šahovski klub naftagas

BANATSKI DESPOTOVAC – Izuzetno jak šahovski Memorijalni turnir “Miljanko Papić Rondo” održan je u Banatskom Despotovcu, u organizaciji Šahovskog kluba “Mladost” i šahiste Miloša Papića.

 

šah

 

Na turniru je učestvovalo 46 igrača, od kojih su dvojica velemajstori, troje internacionalni majstori, a čak sedmoro FIDE majstori.

 

– Ovo je najjači memorijalni turnir koji smo organizovali, imali smo veliki broj učesnika, a po prvi put i velemajstore. Povećali smo i nagradni fond koji je ove godine iznosio 510 evra – kaže za portal zrenjaninski.com Miloš Papić, koji ne krije zadovoljstvo zbog veoma uspešnog turnira, i najavljuje da će se truditi da i iduće godine budu na tako visokom nivou.

 

Prvo mesto na turniru osvojio je velemajstor Milko Popčev iz Bugarske, sa 6 osvojenih poena, drugi je bio FIDE majstor Danilo Besedeš a treći njegov kolega po tituli Dragan Lalić.

 

Na četvrtom mestu završio je turnir internacionalni majstor Goran Todorović, peti je bio velemajstor Boško Abramović, a šesti internacionalni majstor Predrag Bodiroga.

 

Sledeći na konačnoj listi turnira su FIDE majstori Radivoj Perišić i Nebojša Somborski, zatim internacionalni majstor Dušan Sekulić, dok je deseto mesto zauzeo Srđan Blagojević.

Podeli članak
sinovoz
FAM