• IZGLED STADIONA NAKON REKONSTRUKCIJE (FOTO)

    Stručnjaci već izašli na teren

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    IZGLED STADIONA NAKON REKONSTRUKCIJE (FOTO)

    ZRENJANIN – Na Gradskom stadionu u Karađorđevom parku, po nalogu Atletskog saveza Srbije, prošle nedelje je bio iskusni projektant atletskih staza Aleksandar Spajić, sa zadatkom da „skenira“ stazu i teren, obavi inspekcijski nadzor i snimi situaciju na licu mesta, a sve radi najavljene rekonstrukcije ovog sportskog objekta.

    "Skeniranje" stanja
    „Skeniranje“ stanja

    Spajić je u Zrenjanin došao samo četiri dana nakon posete generalnog sekretara Atletskog saveza Srbije Slobodana Brankovića i razgovora sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem. Na tom sastanku najavljeno je da će Zrenjanin dobiti atletsku stazu na Gradskom stadionu, kao i male atletske multifunkcionalne terene u tri škole.

    – Potreban je katastarsko – geodetski plan i snimanje terena, kao i uvid u zatečeno stanje. Čini se da je asfalt ovde generalno dobar, treba samo na par mesta zameniti sloj. Ako su nagibi dobri treba samo novi habajući sloj, a negde možda pre toga i izravnavajući. Trebaju i novi ivičnjaci i slivnici, novi tartan i kišna kanalizacija, koja bi bila postavljena unutrašnjim rubom travnatog pojasa. Naravno, samo na sto metara ima osam staza, a one se moraju uraditi oko celog terena, što bi se dobilo dodavanjem još dve na postojećih šest, a to nije problem jer prostora ima – predočio je Spajić svoje zaključke pomoćniku gradonačelnika Zrenjanina Dušku Radišiću i Vukosavi Đapić Atanacković iz Sportskog saveza grada.

    Planirani izgled nakon rekonstrukcije
    Planirani izgled nakon rekonstrukcije

    Spajić je pokazao i idejni nacrt izgleda rekonstruisanog terena i staza, uz napomenu da bi se posle rekonstrukcije dobio stadion sa stazom koja ispunjava uslove druge ili treće konstruktivne kategorije, odnosno omogućava održavanje svih zvaničnih nacionalnih šampionata, kao i regionalnih, tipa Balkanskih igara, i kontinentalnih prvenstava za juniore.

    U narednom periodu najavljene su konsultacije lokalne samouprave i sportskih struktura, kako bi se našao način da se krene u ovaj poduhvat, koji bi prema gruboj računici koštao oko 35 miliona dinara, ali bi Zrenjaninu i sportistima bio od velike koristi.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 2

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport