• Ivana Španović ostvarila normu za Olimpijske igre u Tokiju!

    Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović učestvovaće na Olimpijskim igrama u Tokiju zahvaljujući rezultatu koji je postigla na mitingu Dijamantske lige u Birmingemu. Ona je na ovom mitingu nastupila posle povrede pete, zbog koje je pauzirala od jula.   Ivana je skočila 6.85 metara i tako obezbedila sebi mesto na završnom mitingu i potvrdila normu za […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Ivana Španović ostvarila normu za Olimpijske igre u Tokiju!

    Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović učestvovaće na Olimpijskim igrama u Tokiju zahvaljujući rezultatu koji je postigla na mitingu Dijamantske lige u Birmingemu. Ona je na ovom mitingu nastupila posle povrede pete, zbog koje je pauzirala od jula.

     

    Ivana je skočila 6.85 metara i tako obezbedila sebi mesto na završnom mitingu i potvrdila normu za Olimpijske igre, koja je 6.82 metra.

     

    Ova daljina njoj je bila dovoljna za drugo mesto na mitingu u Birmingemu, iza Belgijanke Tijam. To joj je u ukupnom plasmanu donelo 10 poena i prolaz među osam najboljih za završni miting sezone.

     

    Pročitajte još: Braća Dušan i Bogdan Pecarski brane boje FK Crvena zvezda (Foto)

     

    Ivana Španović je ključni skok izvela u trećoj seriji, centimetar kraći od pobedničkog Tijam. Belgijanka se do kraja održala u vođstvu za trijumf u Birmingemu.

     

    – Zadovoljna sam kvalitetom samog takmičenja, kako svog ličnog nastupa tako i ostalih takmičarki. Srećna sam što sam obezbedila mesto u finalu, iako sam propustila dosta u ovoj sezoni. Važno je da su sve serije bile dobre. Zbog bojazni od prestupa i mogućnosti obnavljanja povrede nisam bila opuštena, ali ipak sam uspela da ostvarim dobar rezultat – rekla je Ivana Španović.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport