• IVAN LENĐER: Iskustvo koje mi je donelo plivanje ne može se porediti ni sa čim

    Naš proslavljeni plivač i reprezentativac Ivan Lenđer, osvajač brojnih medalja na evropskim i svetskim takmičenjima, koji je Srbiju, Zrenjanin i Plivački klub Proleter godinama časno predstavljao širom planete, i definitivno je odlučio da stavi tačku na profesionalnu karijeru. Odlučio je da život nastavi u Dubaiju, gde će biti angžaovan kao trener plivanja, a u ovu […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    IVAN LENĐER: Iskustvo koje mi je donelo plivanje ne može se porediti ni sa čim

    Naš proslavljeni plivač i reprezentativac Ivan Lenđer, osvajač brojnih medalja na evropskim i svetskim takmičenjima, koji je Srbiju, Zrenjanin i Plivački klub Proleter godinama časno predstavljao širom planete, i definitivno je odlučio da stavi tačku na profesionalnu karijeru. Odlučio je da život nastavi u Dubaiju, gde će biti angžaovan kao trener plivanja, a u ovu arapsku zemlju putuje već u petak.

     

    Redakcija portala zrenjaninski.com i restoran „Babatovo“ stoga su Ivanu priredili „oproštajni ručak“ na izletištu kraj Tise, u znak zahvalnosti za sve što je ovaj vrsni plivač uradio za svoju zemlju i svoj grad.

     

    Ivan Lenđer
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    – Odlučio sam da se povučem i nije mi bilo strašno sve do te poslednje trke, kada sam na Evropskom prvenstvu u Glazgovu otplivao 100 kraul. Izašao sam iz bazena, poslednji put pogledao na sve oko sebe iz te perspektive i kroz glavu mi je prošlo: „To je to“. Ni malo mi nije bilo lako ni posle kada sam se video sa trenerom Dejanom Pejinovićem – ispričao nam je ovaj vrsni sportista, jedan od najboljih kog je iznedrio grad bogate sportske istorije.

     

    Ivan Lenđer
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Kako nam je kazao, lepo je biti na takmičenjima širom sveta, kao reprezentativac predstavljati svoju zemlju, ali sve ono što je ispred i iza toga nije ni malo sjajno.

     

    – Ostatak godine je težak i tih nekoliko dana na takmičenjima nije vredno svega toga. Jednostavno, veliko je mučenje bilo svih ovih godina, i sa uslovima za treniranje, i sa svim ostalim. Malo sam izgubio snage i volje da se borim sa svim tim, jer sam 22 godine u plivanju. Mlađe generacije još uvek uspevaju u tome, ali ja sam se jednostavno istrošio – iskren je ovaj 28-godišnji momak.

     

    Ivan Lenđer
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Kada je razmišljao o tome gde će nastaviti život, odluka je pala na Dubai. Zašto baš ta zemlja, pitali smo Ivana.

     

    – Tamo sam već bio od 2014. do 2016. godine, i u to vreme sam i plivao i radio, i bilo mi je jako teško. Ali, veoma mi se svideo njihov način rada i ponuda kompanije koja me je angažovala učinila mi se kao odlična ideja, zbog čega sam je i prihvatio. Još kada sam odlazio prvi put rečeno mi je da će za mene kod njih uvek biti mesta – navodi Lenđer.

     

    Na pitanje koji su neki od najlepših trenutaka u 22 godine dugoj karijeri plivača, Ivan odgovara da svaka medalja sa velikih takmičenja ima svoju težinu.

     

    – Ne znam šta bih posebno izdvojio. Iskustvo koje mi je donelo plivanje ne može se porediti ni sa čim. Imam prijatelje po celom svetu, ali sam neke stvari i izgubio zbog plivanja, pre svega odrastanje i tinejdžersko doba. Nisam imao standardno detinjstvo, ali ne žalim ni jedan trenutak proveden u sportu, jer sam puno, puno toga dobio. Proputovao sam ceo svet, a kad se popnete na postolje, dok se izvodi humna vaše zemlje, nešto je što ostaje urezano za ceo život – kaže Lenđer.

     

    Ivan Lenđer
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Kad u petak letom avio kompanije „Fly Dubai“ otputuje odavde, najviše će mu nedostajati drugari iz reperezentacije, s kojima se potpuno zbližio.

     

    – Neću ih izgubiti, ali će mi faliti češće druženje sa njima na pripremama, takmičenjima… Samo plivanje kao plivanje i neće, zato što sam se zasitio – odgovara Ivan, koji je ugovor sa kompanijom iz Dubaija potpisao na dve godine.

     

    Godišnje odmore će, kako ističe, uglavnom koristiti da bi se vraćao u Srbiju i obilazio svoje najmilije. Ne zna da li će i nakon isteka ugovora ostati u Dubaiju, ali nema nameru da se vraća u Srbiju sve dok se nešto drastično ne promeni u srpskom plivanju.

     

    Sa sobom odavde neće poneti ništa. Medalje i pehari ostaju u Zrenjaninu i o njima će računa voditi Ivanovi majka i ujak.

     

    – Sve plivačke stvari, naočare, kostime, kapice, više nemam. Sve sam podelio i rasprodao, ostao mi je samo jedan kupaći kostim koji ću koristiti da se okupam u moru u Dubaiju – dodaje naš sagovornik.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport