Sport YSLAJDER

IVAN LENĐER: POSLE PLIVANJA NAJVIŠE VOLIM PECANJE

Ivan Lenđer
Foto: Zoran Bogaroški

ZRENJANIN – Plivač zrenjaninskog Proletera Ivan Lenđer trenutno je u završnoj fazi priprema za svetsko prvenstvo koje se održava od 23. do 30. jula u Budimpešti. Lenđer će nastupati u štafeti 4×100 slobodno, i potajno se nada ulasku u finale, a postoji mogućnost i da pliva štafetu 4×200 slobodno.

 

ivan
Foto: Zoran Bogaroški

 

– Planovi za naredni period svakako su usmereni ka plivanju i, naravno, još boljem radu škole plivanja. Neki kratkoročni planovi su Evropsko prvenstvo u malim bazenima, koje se održava u decembru, a sledeće godine me očekuje i evropski šampionat u velikim bazenima. To sve, svakako, vodi ka Olimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju – ističe Lenđer.

 

Osim što je aktivan kao plivač i takmičar, proslavljeni zrenjaninski sportista, osvajač brojnih medalja, preuzeo je i ulogu trenera.

 

– Zvanično još uvek nemam svoju grupu dece, već pomažem drugima kad god je to potrebno, jer mi je i dalje prioritet moje plivanje. U ulozi trenera sam se oprobao prethodne dve godine u Dubaiju, gde sam u školi plivanja i naučio novu metodiku rada sa decom. Te novitete smo počeli da sprovodimo kod nas u Proleteru i već se vidi značajna razlika u kvalitetu rada i u samom progresu dece iz nivoa u nivo. Takođe bih iskoristio ovu priliku da pozovem svu decu da dođu na bazen i počnu da plivaju sa nama i da nauče sve četiri tehnike u veoma kratkom roku – navodi Lenđer.

 

ivan lenđer
Foto: Zoran Bogaroški

 

Uobičajeno pitanje za ovaj period je kako planirate da provedete leto i da li ćete ići negde na letovanje. To pitanje postavili smo i Ivanu Lenđeru.

 

– Meni leto traje dve nedelje, tačnije od otprilike 11. avgusta kada završim sa poslednjim takmičenjem u sezoni, i traje do 1. septembra, kada kreću nove pripreme za zimsku sezonu. Pošto sam prethodnih godina mnogo putovao i provodio vreme van zemlje, ovo leto ostajem kod kuće u Zrenjaninu – otkriva Lenđer, i dodaje da odmor koristi da ostane na kopnu, s obzirom na to da pre toga puno vremena provodi u vodi.

 

Slobodno vreme koristi i pored vode, uz štapove za pecanje, jer mu je to druga omiljena stvar posle plivanja.

Podeli članak
sinovoz
FAM