• Istorijski uspeh Dušana Sarića!

    Biciklom dolazi iz Lukićeva na treninge

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, članica Gradskog veća zadužena za sport Zlatana Ankić i generalni sekretar Sportskog saveza grada Simo Salapura upriličili su jutros u Plavom salonu Gradske kuće prijem za članove Omladinskog džudo i sambo kluba „Proleter“ Anitu Sakal i Dušana Sarića, osvajače medalja na Evropskom šampionatu za kadete i juniore u sambou.

    Dušan Sarić, Saša Santovac i Anita Sakal
    Dušan Sarić, Saša Santovac i Anita Sakal

    Prijemu su prisustvovali i Marko Savin, koji je takođe nastupao na ovom takmičenju, kao i njihovi treneri Nikola Savatović, Tomislav Kohajm i Bojan Cvejić, te selektor Sambo reprezentacije Srbije Pavle Zeremski.

    Dušan Sarić je na Evropskom prvenstvu, održanom u Novom Sadu, osvojio zlatnu medalju.

    – Nisam baš očekivao zlato u sambou, jer sam se više pripremao za Balkansko juniorsko prvenstvo u džudou, koje me očekuje u narednom periodu – rekao je Sarić, koga očekuju nastupi i na još nekoliko džudo kupova.

    Selektor Pavle Zeremski za ovog mladog sportistu imao je samo reči hvale.

    – Dušan Sarić dolazi na treninge biciklom iz Lukićeva i nema nijedan izostanak. On je iznenađenje i ujedno prvi osvajač zlatne medalje u muškoj juniorskoj konkurenciji u sambou, otkad postoji naš savez – istakao je Zeremski.

    Anita Sakal se na šampionatu u Novom Sadu izborila za bronzano odličje, u veoma jakoj konkurenciji. Za nekoliko nedelja Anitu, koja se sa puno uspeha takmiči i u džudou, očekuje i Prvenstvo Evrope i sveta za seniore, a ona se nada da će odatle doneti u Zrenjanin nove medalje.

    Čestitajući im na dosadašnjem uspehu, zamenik gradonačelnika Saša Santovac je poručio članovima „Proletera“ da nastave putem kojim su krenuli.

    – Obradujte nas sa još medalja, a mi ćemo uvek biti tu za vas, spremni da pomognemo – poručio je Santovac.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport