• ISTORIJSKA ODLUKA TRI ZRENJANINSKA FUDBALSKA KLUBA!

    ZRENJANIN – Iako je fudbalsko prvenstvo na svim nivoima takmičenja završeno, veoma zanimljiva stvar se prethodnih dana dogodila u zrenjaninskom fudbalu.     Naime, zbog velikog problema, koji je zadesio omladinski fudbal, gde je veliki broj klubova u državi došao u situaciju da oskudeva sa igračkim kadrom i samim koncentrisanim kvalitetom, čelnici zrenjaninskih fudbalskih kubova […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ISTORIJSKA ODLUKA TRI ZRENJANINSKA FUDBALSKA KLUBA!

    ZRENJANIN – Iako je fudbalsko prvenstvo na svim nivoima takmičenja završeno, veoma zanimljiva stvar se prethodnih dana dogodila u zrenjaninskom fudbalu.

     

    tri fudbalska kluba fudbal
    Amir Teljigović (Foto: Zoran Bogaroški)

     

    Naime, zbog velikog problema, koji je zadesio omladinski fudbal, gde je veliki broj klubova u državi došao u situaciju da oskudeva sa igračkim kadrom i samim koncentrisanim kvalitetom, čelnici zrenjaninskih fudbalskih kubova Proleter, Radnički i Bambi došli su na ideju da, s ciljem da se Zrenjanin vrati na vrh lestvice kao najbolji centar omladinskog fudbala u Banatu, naprave zajednički projekat, a samim tim jednu dobru bazu fudbala, i da sa najkvalitetnijim pojedincima iz tih klubova zajednički nastupe u omladinskim ligama.

     

    Vođena tom pričom, sportska redakcija portala zrenjaninski.com posetila je gradski stadion i porazgovarala sa Amirom Teljigovićem, direktorom i šefom stručnog štaba FK Proleter.

     

    – Napravili smo jednu ekipu sa kojom bi kroz te omladinske lige pokušali da stvorimo što više kvalitetnih igrača za Zrenjanin. Što se tiče generacije kadeta, plan nam je da napravimo dve posebne ekipe, godišta 2001. i 2002, gde bi jedna ekipa bila u Radničkom, a druga u Proleteru. I jedna i druga ekipa bi igrale ligu Vojvodine – objašnjava Teljigović.

     

    – Isto tako pioniri, 2003. i 2004. godište, bili bi u Radničkom, a mlađa generacija u Proleteru, tako da bismo imali opet istu priču – samo koncentrisan kvalitet. Na taj način, otvara se velika mogućnost da se takva jedna ekipa bori i izbori za najkvalitetniju ligu – ligu Srbije – dodaje Teljigović.

     

    To su, po njegovim rečima, neki projektovani ciljevi koji obuhvataju jedan četvorogodišnji plan. Sada se pojavljuju i drugi koji su zainteresovani za ovu priču.

     

    – Kada dođete u situaciju da ovde dovedete najkvalitetnije igrače iz Srbije – Zvezde, Partizana, Čukaričkog, Rada, OFK Beograda, to će biti primamljivo svima. I to su ozbiljni mladi igrači, među kojima ima mnogo reprezentativaca. Kadetska i omladinska liga Srbije su veoma praćene, čak ponekad i više nego seniorski fudbal. Ukratko, ovo su neki naši ciljevi o kojima smo pričali prethodnih dana, i to je sada pred samom realizacijom. Ostali su još određeni detalji, ali za sada sve u konturama izgleda tako. Sada samo čekamo finiš i realizaciju – zaključuje Teljigović.

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport