Sport

IGRAČI BEČKEREKA SA REPREZENTACIJOM SRBIJE OSVOJILI PRVO MESTO

Lune Raškov (četvrti sa leve strane) i Uroš Bursać (drugi sa leve strane)

NOVI SAD – Po  jedanaesti put u Novom Sadu, u sali Osnovne škole “Prva vojvođanska brigada”, a u organizaciji Bejzbol kluba “Novi Sad” i Bejzbol saveza Srbije, održan je međunarodni dvoranski bejzbol turnir “Novi Sad Indoor Baseball 2017” za kategoriju U15 (rođeni 2002. godine i mlađi).

Lune Raškov (četvrti sa leve strane) i Uroš Bursać (drugi sa leve strane)

Učestvovalo je ukupno deset ekipa – dve ekipe iz Srbije (Kadetska reprezentacija Srbije i Pionirska reprezentacija Srbije) i osam ekipa iz inostranstva (“Zajčki” Ljubljana, “Ježica” Ljubljana, “Risi” Ljubljana, “Vindija” Varaždin, “Zagreb” Zagreb, “Olimpija” Karlovac, “Pirati” Erd, Mađarska, “Sluggers” Skoplje).

Za kadetsku reprezentaciju Srbije igrala su dva igrača Bejzbol i softbol kluba “Bečkerek” iz Zrenjanina, Lune Raškov i Uroš Bursać, i ta ekipa je ubedljivo osvojila prvo mesto na turniru.

U grupi su imali četiri sigurne pobede (Risi, Zagreb, Sluggers, Olimpija), u polufinalu su savladali “Zajčke”, a u finalu prošlogodišnjeg šampiona “Ježicu” iz Ljubljane.

Za pionirsku reprezentaciju Srbije je igrao Nikola Ćurašković, pionir “Bečkereka”, a ova ekipa kao najmlađa na turniru na kraju je bila deseta u konačnom plasmanu. Igrači “Bečkereka” su dali veliki doprinos igri svojih timova.

Podeli članak
sinovoz
FAM