• Igor Rakočević najavio humanitarni košarkaški turnir, dolazi i Pini Geršon!

    Humanitarni košarkaški turnir za kadete „Petrovgrad Basketball U16 Cup“ biće održan u Zrenjaninu od 5. do 7. aprila, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj kući.   Kako je saopšteno, na petom po redu turniru će učestvovati kadetske reprezentacije Izraela, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Bugarske i Srbije, kao i Košarkaški klub Partizan. Domaćin […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Igor Rakočević najavio humanitarni košarkaški turnir, dolazi i Pini Geršon!

    Humanitarni košarkaški turnir za kadete „Petrovgrad Basketball U16 Cup“ biće održan u Zrenjaninu od 5. do 7. aprila, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj kući.

     

    Kako je saopšteno, na petom po redu turniru će učestvovati kadetske reprezentacije Izraela, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Bugarske i Srbije, kao i Košarkaški klub Partizan. Domaćin ovog događaja i učesnik takmičenja je Košarkaški klub Petrovgrad iz Zrenjanina.

     

    – Ove godine ćemo po prvi put imati četiri takmičenja u okviru turnira i biće odigrano ukupno 47 utakmica. Turnir počinje u petak, u 9.30 časova, u Hali sportova Medison. U 13.30 časova kreću utakmice u Kristalnoj dvorani – najavio je Stanoje Novaković iz KK Petrovgrad.

     

    Ovaj turnir podržao je Košarkaški savez Srbije. Ispred KSS, javnosti se obratio njegov potpredsednik Igor Rakočević, inače legenda domaće košarke.

     

    – KSS podržava svaku ovakvu akciju, a posebno je bitno što se na ovom turniru takmiče i reprezentacije. Ovo je prilika i da naša kadetska reprezentacija dodatno trenira i napreduje – kazao je Rakočević.

     

    On je dodao da je cilj KSS da se košarka promoviše u svakom mestu u Srbiji. Rakočević je dodao da je „Petrovgrad Basketball U16 Cup“ najbolji turnir tog tipa u Evropi.

     

    Turnir podržali Grad Zrenjanin i kompanija Gomex

     

    Ovaj turnir od samog starta podržao je i Grad Zrenjanin. Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura podsetio je na dobru saradnju koju lokalna samouprava ima sa KSS i sportskim kolektivima u gradu.

     

    – Klubovi, uz našu pomoć, pokušavaju da svoje ideje pretoče u nešto značajno i veliko, kao što je i ovo takmičenje. Kvalitet ovog turnira je na visokom nivou – ocenio je Salapura.

     

    I ove godine veliki prijatelj turnira je kompanija Gomex. Dragan Ranisavljević, direktor za opšte i finansijske poslove Gomexa, kazao je da je Zrenjanin sve više u žiži interesovanja u raznim oblastima. Kako je istakao, naš grad je prepoznatljiv i po ovom sportskom događaju, koji je najbolji spoj sporta i humanosti.

     

    Kao novina, na turniru će u subotu, 6. aprila, od 15 do 18 časova, u Kristalnoj dvorani, biti upriličena i trenerska klinika. Strahinja Gavrilović, generalni sekretar Udruženja košarkaških trenera Srbije, najavio je da će jedan od gostiju biti Pini Geršon, čuveni izraelski trener.

     

    Ulaz na turnir će i ovog puta biti na bazi dobrovoljnog priloga. Za ovu godinu, i peto okupljanje u Zrenjaninu, posetioci turnira doniraće sredstva za humanitarni projekat pod nazivom „Sportom za bolje sutra“. U pitanju je inicijativa kojom je planirano poboljšanje uslova za obrazovanje i bavljenje sportom dece i omladine koja su u stanju socijalne potrebe.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin