Sport

I ZRENJANINCI UČESTVOVALI NA PRVENSTVU EVROPE U TURSKOJ

ZRENJANIN – Na Prvenstvu Evrope u karateu za regione, koje je održano za vikend u Turskoj, Srbija je sa dve zlatne i četiri bronzane medalje u generalnom plasmanu zauzela drugo mesto, dok je prvo mesto pripalo Turskoj.

Ekipa Vojvodine
Ekipa Vojvodine

Za Srbiju zlatne medalje osvojili su kata tim Beograda u kategoriji kadetkinja i juniorki i kata tim Beograda u kategoriji kadeta i juniora, dok su bronzane medalje osvojili kata tim Vojvodine u kategoriji seniorki, seniorke Beograda u borbama ekipno, kadeti i juniori Vojvodine u borbama ekipno i kadeti i juniori Beograda u borbama ekipno.

Za region Vojvodine nastupili su i takmičari Karate kluba Zrenjanin Anja Milovanović, Aleksandra Vujasinović i Đorđe Salapura. Sa medaljom se, kao i prošle godine sa istoimenog takmičenja, vratio Đorđe Salapura, koji je uz pomoć svojih drugara iz ekipe potvrdio prošlogodišnji uspeh iz Pariza.

U odlučujućoj borbi za medalju kadetsko – juniorska ekipa reprezentacije Vojvodine savladala je ekipu iz turskog regiona Akdeniz rezultatom 3:2. Salapurine klupske drugarice ovoga puta ostale su bez medalje.

Podeli članak
sinovoz
FAM