• Fudbalski klub Sporto prvak Srbije u generaciji 2005. godište!

    Fudbalski klub Sporto postao je prvak Srbije u generaciji 2005. godište na nedavno završenom finalnom turniru „Liga budućih šampiona“, koji je održan na Zlatiboru.   U „Ligi budućih šampiona“ učestvovalo je 8.500 mladih fudbalera, raspoređenih u 700 klubova, koji dolaze iz 11 gradova iz svih regiona u Srbiji, a ove godine se takmičio i prvak […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Fudbalski klub Sporto prvak Srbije u generaciji 2005. godište!

    Fudbalski klub Sporto postao je prvak Srbije u generaciji 2005. godište na nedavno završenom finalnom turniru „Liga budućih šampiona“, koji je održan na Zlatiboru.

     

    U „Ligi budućih šampiona“ učestvovalo je 8.500 mladih fudbalera, raspoređenih u 700 klubova, koji dolaze iz 11 gradova iz svih regiona u Srbiji, a ove godine se takmičio i prvak Crne Gore, podgorički FK Elektron.

     

    Dečaci iz Zrenjanina, 2005. godište, u grupi su pobedili FK Sloga iz Požege 4:1, FK Elektron iz Podgorice 6:1, i igrali su nerešeno 1:1 sa FK ODR iz Novog Sada. Bili su ubedljivi u polufinalu, u kom su sa 6:1 pobedili FK Savacijum iz Šapca, da bi u finalu pobedili svoje sportske prijatelje i dobro znanu ekipu, prošlogodišnjeg šampiona, FK Olimpik iz Apatina sa 6:1. Inače, Apatinci su do finala došli bez poraza i primljenog gola.

     

    Za prvaka Srbije, koje trenira Danilo Bjelica, nastupili su: golmani Plemić i Dabić, i igrači Jelisić, Radosav, Mirčetić, Stoisavljević, Babić, Milanović, Dabić, Gardinovački, Ivanica, Tomin i Josimov.

     

    Fudbalski klub Sporto

     

    Prvo mesto potvrda je dobrog rada u Fudbalskom klubu Sporto, koji u svojim redovima ima osam reprezentativaca u selekciji Vojvodine , i to 2004. godište, Pavlova, Maljukana i Pavlovića, a 2005. godište Mirčetića, Radosava, Milanovića, Babića i Popova.

     

    Ono što posebno raduje jeste i uspeh najmlađih „sportovaca“, 2010. godište, koji su vicešampioni Srbije za ovu godinu.

     

    U finalu su izgubili od Fortune iz Pančeva sa 3:0. Pod rukovodstvom trenera Slobodana Viškovića i Bogdana Miloševića redom su pobeđivani FK Mačva Šabac, FK Čajetina i FK Arena Kragujevac, svi sa po 1:0.

     

    Za 2010. godište su nastupali Jovanović, Pavlović, Topalov, Kostin, Stefanov, Radičev, Galin, Knežević, Đukanović i Babić.

     

    „Posebnu zahvalnost za podršku naš klub duguje Gradu Zrenjaninu, gradonačelniku Čedomoru Janjiću i pomoćniku gradonačelnika Simi Salapuri, a to je Sporto na najbolji način i uzvratio, jer je Zrenjanin po osvojenim trofejima najbolji u Srbiji“, poručuju iz ovog kluba.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport