Sport Vesti Zrenjanin

Fudbalski klub Proleter organizovao novogodišnje druženje (Foto)

fudbalski klub proleter
Foto: Zoran Bogaroški

Povodom završetka sezone 2019. i nastupajućih praznika, Fudbalski klub Proleter je u petak, 27. decembra, upriličio u jednom zrenjaninskom restoranu druženje sa svojim članovima, njihovim roditeljima, trenerima i prijateljima kluba.

 

Prepuna sala i veoma pozitivna atmosfera pokazali su da nekadašnji simbol grada Zrenjanina i banatske regije i dalje odlično funkcioniše. Klub, koji broji više od 200 članova, živi kao jedna velika porodica.

 

Pročitajte još: Košarkaški klub Sveti Đorđe ima najbolju mušku selekciju u Vojvodini!

 

– Osmislili smo projekat i potrudićemo se da napravimo jedan ozbiljan klub, koji će predstavljati naš grad u budućnosti. Fudbalski klub Proleter je uspostavio jednu vrhunsku saradnju sa FK Radnički i Fudbalskom akademijom Bambi. Što se tiče godine koja je na izmaku, u Proleteru smo zaista napravili ozbiljne selekcije dečaka koji će biti fudbalska budućnost ovog grada. S obzirom na to da smo u prethodnim godinama iznedrili mnogo dečaka koji danas igraju u superligaškim klubovima, zacrtali smo sebi novi cilj. A to je da probamo da napravimo jedan jak klub, u kojem ćemo da zadržimo svu talentovanu decu do onih ozbiljnih fudbalskih godina. Na taj način će ona u budućnosti predstavljati naš grad u jednom jakom zrenjaninskom klubu – rekao je Amir Teljigović, prvi čovek Fudbalskog kluba Proleter.

 

 

Zrenjanin da se izdigne u fudbalske visine

 

Teljigović je objasnio da je cela poenta ove priče da se napravi spektar klubova koji će učestvovati u projektu. A cilj je da se se Zrenjanin izdigne u fudbalske visine koje jedan ovakav grad i zaslužuje.

 

Cela priča je podređena tome i Teljigović se nada da će ovo biti jedan dugoročan projekat, čiji će se prvi veliki rezultati videti već u narednih nekoliko godina.

 

Tekst i foto: Zoran Bogaroški

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM