• DŽUDO SPEKTAKL U ZRENJANINU, DOLAZE SRPSKE ZVEZDE!

    ZRENJANIN – Za srpski džudo, 2017. godina je najuspešnija od kad je na našim prostorima počela da se trenira ova borilačka veština.     Aprila meseca, Aleksandar Kukolj je postao šampion Evrope, a krajem avgusta Nemanja Majdov se okitio titulom svetskog šampiona. Popularnost ovog olimpijskog sporta je na veoma visokom nivou u celom svetu.   […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    DŽUDO SPEKTAKL U ZRENJANINU, DOLAZE SRPSKE ZVEZDE!

    ZRENJANIN – Za srpski džudo, 2017. godina je najuspešnija od kad je na našim prostorima počela da se trenira ova borilačka veština.

     

    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Aprila meseca, Aleksandar Kukolj je postao šampion Evrope, a krajem avgusta Nemanja Majdov se okitio titulom svetskog šampiona. Popularnost ovog olimpijskog sporta je na veoma visokom nivou u celom svetu.

     

    Sezona se bliži kraju. Za srpske džudiste je ostalo da „odrade“ još nekoliko turnira, a kao šlag na tortu, na završnom turniru će se odlučiti koja ekipa će poneti titulu državnog šampiona za 2017. godinu.

     

    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Domaćin baš tog, za mnoge džudo klubove najvažnijeg vikenda u godini, kada se odlučuje koja će ekipa podići šampionski pehar i postati državni prvak, biće Zrenjanin.

     

    Finalni turnir, u organizaciji Džudo saveza Srbije, uz tehničku podršku OJK Proleter MD i pod medijskim sponzorstvom informativnog portala zrenjaninski.com, održaće se u Kristalnoj dvorani 9. i 10. decembra.

     

    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Učesnici u Super judo ligi Srbije za 2017. su: OJK Beograd Mile Dragić, Partizan Beograd, Crvena zvezda Beograd, Rakovica Beograd, Trudbenik Beograd, Žandarmerija Beograd, Slavija Novi Sad, Borac Novi Sad, Partizan Kikinda, Ruma iz istomenog grada, Kinezis Niš i OJK Proleter MD Zrenjanin.

     

    U muškoj konkurenciji titulu brani beogradska Crvena zvezda, a kod dama Slavija iz Novog Sada.

     

    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Imajući u vidu da je Aleksandar Kukolj takmičar beogradske Rakovice, da Nemanja Majdov brani boje Crvene zvezde, a da su još neki klubovi pojačani vrhunskim stranim džudistima, drugog vikenda u decembru Zrenjanince očekuje pravi spektakl.

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport