Sport

DŽUDISTI DONELI KUĆI PREGRŠT MEDALJA

dzudo
Foto: Zoran Bogaroški

NIŠ, KANJIŽA – U Nišu je održano državno školsko prvenstvo u džudou, koje se odvija u sklopu Školske olimpijade 2016.

Na Školskoj olimpijadi
Na Školskoj olimpijadi

Zrenjaninske škole su predstavljali takmičari Omladinskog džudo kluba Proleter MD Sofija Fekete, Milan Bulaja, Nemanja Ristić, Nemanja Rajković, Vidak Vučinić, Daniel Šipoš i Dušan Sarić. Titule i zlatne medalje su osvojili Milan Bulaja (do 38 kg), Nemanja Ristić (do 46 kg), Daniel Šipoš (do 60 kg) i Dušan Sarić (do 81 kg). Srebro je osvojio Nemanja Rajković (do 50 kg), dok je bronza pripala Vidaku Vučiniću (do 73 kg).

„Odavno se nije dogodilo da zrenjaninski džudisti osvoje ovoliki broj titula i to je samo pokazatelj da se u Proleteru MD radi sa decom veoma dobro, da je lepa budućnost veoma izvesna i da novi šampioni tek dolaze“, navode u ovom klubu.

Takođe, u Kanjiži je održan međunarodni turnir za mlađe uzraste, na kojem je učestvovalo 320 mališana iz Mađarske, Rumunije, BiH i Srbije. OJK Proleter MD je nsatupio sa 32 takmičara i ovaj put su učešće uzeli i mališani iz sekcije u Žitištu i Mužlji.

Međunarodni turnir u Kanjiži
Međunarodni turnir u Kanjiži

Prva mesta osvojili su Ognjen Vukobrat, Nemanja Rajković, Jana Terzin, Nikola Medan, Marko Milutin, Sofija Fekete, Milica Radaković i Miona Karan, drugoplasirani su bili Milica Nešić, Filip Fekete i Aleksandar Mirkov, a trećeplasirani Luka Pers, Anja Kuručev, Miloš Stefanović, Vukašin Mijoković, Dina Terzin, Miona Bogaroški, Sabolc Poša, Dragan Milutinović, Viktor Lerinc, Jelena Nešić, Milana Radinović i Jelena Novaković. 

Ekipa Proletera MD je osvojila i pehar za najuspešniju ekipu na celom turniru.

Naredna takmičenja za zrenjaninske džudiste su prvenstvo Srbije za seniore u Vrnjačkoj Banji i prvenstvo Vojvodine za mlađe pionire u Vršcu.

Podeli članak
sinovoz
FAM