• DUŠAN SARIĆ PETOPLASIRANI NA EVROPSKOM KUPU ZA JUNIORE

    ZRENJANIN – Dušan Sarić, član OJK „Proleter MD“ iz Zrenjanina, osvojio je 5. mesto na evropskom kupu za juniore, koji je prethodnog vikenda održan u mađarskom gradu Pakšu.     Na turniru je učestvovalo oko 388 takmičara iz 33 zemlje iz celog sveta.   Sarić se takmičio u kategoriji do 81kg i u toj konkurenciji […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    DUŠAN SARIĆ PETOPLASIRANI NA EVROPSKOM KUPU ZA JUNIORE

    ZRENJANIN – Dušan Sarić, član OJK „Proleter MD“ iz Zrenjanina, osvojio je 5. mesto na evropskom kupu za juniore, koji je prethodnog vikenda održan u mađarskom gradu Pakšu.

     

    Dušan Sarić
    Dušan Sarić

     

    Na turniru je učestvovalo oko 388 takmičara iz 33 zemlje iz celog sveta.

     

    Sarić se takmičio u kategoriji do 81kg i u toj konkurenciji se našlo 48 takmičara.

     

    U prvom kolu, Sarić je bio slobodan zbog trenutne pozicije na svetskoj IJF listi (74. mesto). U drugom kolu, za protivnika je imao Marsela Vereša (Mađarska) i njega je veoma lako savladao u parteru iponom.

     

    U trećem kolu, protivnik mu je bio Aleksandre Arenčibija (Kanada) i posle uvodnog minuta bez poena, Sarić je u drugom minutu iskoristio loš napad protivnika i efektno ga bacio na ipon.

     

    U četvrtfinalnom meču, Sarićev protivnik je bio takođe Kanađanin, Aleks Marineau. Od samog starta meča, Sarić je bio dominantniji i bolji borac, i posle uvodnog ispitivanja snaga krenuo je u potpunu kontrolu meča i uspeo je protivnika da četiri puta baci za wazari i tako se plasira u polufinale.

     

    U polufinalu, protivnik mu je bio reprezentativac Švajcarske Lukas Vitver. Nije meč počeo kako su očekivali Sarić i njegov trener, i veoma brzo je Vitver našao rešenje, uspeo je da savlada Sarića i tako ga pošalje u meč za bronzu gde mu je protivnik bio Portorikanac Adrian Gandia.

     

    U tom meču je Sarić dobro počeo borbu, međutim u drugom minutu je napravljena greška koju je protivnik vešto iskoristio i zasluženo dobio meč.

     

    Uprkos porazu, u meču za bronzu ovo je najbolji plasman i rezultat za Dušana Sarića i on će sa novih 40 bodova biti plasiran među 40 najboljih boraca na svetskoj IJF listi.

     

    Naredni turnir i šansa za nove bodove i možda karta za evropsko prvenstvo biće u rumunskom gradu Aradu, sredinom avgusta.

     

    Trener na ovom turniru je bio Tomislav Kohajm.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport