Sport

DUŠAN SARIĆ PETOPLASIRANI NA EVROPSKOM KUPU ZA JUNIORE

Dušan Sarić
Dušan Sarić

ZRENJANIN – Dušan Sarić, član OJK „Proleter MD“ iz Zrenjanina, osvojio je 5. mesto na evropskom kupu za juniore, koji je prethodnog vikenda održan u mađarskom gradu Pakšu.

 

Dušan Sarić
Dušan Sarić

 

Na turniru je učestvovalo oko 388 takmičara iz 33 zemlje iz celog sveta.

 

Sarić se takmičio u kategoriji do 81kg i u toj konkurenciji se našlo 48 takmičara.

 

U prvom kolu, Sarić je bio slobodan zbog trenutne pozicije na svetskoj IJF listi (74. mesto). U drugom kolu, za protivnika je imao Marsela Vereša (Mađarska) i njega je veoma lako savladao u parteru iponom.

 

U trećem kolu, protivnik mu je bio Aleksandre Arenčibija (Kanada) i posle uvodnog minuta bez poena, Sarić je u drugom minutu iskoristio loš napad protivnika i efektno ga bacio na ipon.

 

U četvrtfinalnom meču, Sarićev protivnik je bio takođe Kanađanin, Aleks Marineau. Od samog starta meča, Sarić je bio dominantniji i bolji borac, i posle uvodnog ispitivanja snaga krenuo je u potpunu kontrolu meča i uspeo je protivnika da četiri puta baci za wazari i tako se plasira u polufinale.

 

U polufinalu, protivnik mu je bio reprezentativac Švajcarske Lukas Vitver. Nije meč počeo kako su očekivali Sarić i njegov trener, i veoma brzo je Vitver našao rešenje, uspeo je da savlada Sarića i tako ga pošalje u meč za bronzu gde mu je protivnik bio Portorikanac Adrian Gandia.

 

U tom meču je Sarić dobro počeo borbu, međutim u drugom minutu je napravljena greška koju je protivnik vešto iskoristio i zasluženo dobio meč.

 

Uprkos porazu, u meču za bronzu ovo je najbolji plasman i rezultat za Dušana Sarića i on će sa novih 40 bodova biti plasiran među 40 najboljih boraca na svetskoj IJF listi.

 

Naredni turnir i šansa za nove bodove i možda karta za evropsko prvenstvo biće u rumunskom gradu Aradu, sredinom avgusta.

 

Trener na ovom turniru je bio Tomislav Kohajm.

Podeli članak
sinovoz
FAM