• Državno prvenstvo specijalne olimpijade u fudbalu (Foto)

    Proteklog vikenda naš grad je bio domaćin Državnog prvenstva specijalne olimpijade Srbije u inkluzivnom fudbalu za muškarce, čiji je organizator bio Sportski klub za decu i omladinu sa posebnim potrebama „Hendi sport“.     Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura i direktor Specijalne olimpijade Srbije Aleksandar Stanojević svečano su, na Gradskom stadionu kraj Karađorđevog parka, otvorili ovo takmičenje, u […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Državno prvenstvo specijalne olimpijade u fudbalu (Foto)

    Proteklog vikenda naš grad je bio domaćin Državnog prvenstva specijalne olimpijade Srbije u inkluzivnom fudbalu za muškarce, čiji je organizator bio Sportski klub za decu i omladinu sa posebnim potrebama „Hendi sport“.

     

    Hendi sport
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura i direktor Specijalne olimpijade Srbije Aleksandar Stanojević svečano su, na Gradskom stadionu kraj Karađorđevog parka, otvorili ovo takmičenje, u kojem su učešće uzele ekipe iz deset gradova, sa ukupno 120 učesnika.

     

    Hendi sport
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Aleksandar Stanojević je prilikom otvaranja ovog prvenstva napomenuo da je ovo samo uvertira za veliki događaj za Specijalnu olimpijadu Srbije, Ministarstvo omladine i sporta i Grad Zrenjanin, koji nas čeka ove godine, a to je Evropski inkluzivni odbojkaški turnir, koji će se održati od 6. do 10. juna, sa učešćem 12 država i preko 150 takmičara.

     

    Hendi sport
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Pobedu na ovogodišnjem Državnom prvenstvu u inkluzivnom fudbalu odnela je ekipa domaćina Zrenjanina, a pobedonosni gol u finalnoj utakmici postigao je kapiten Filip Bartole.

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport