• Druga uzastopna pobeda, Zrenjaninke pobegle iz opasne zone na tabeli

    ŽRK Mokrin – ŽRK Proleter 20:31 (poluvreme 9:16)   Rukometašice zrenjaninskog Proletera postigle su i drugu uzastopnu pobedu u prvenstvu. One su, naime, ostvarile ubedljiv trijumf na gostovanju u Mokrinu, pobedivši u nedelju, 1. decembra, u okviru 11. kola Prve lige grupa Sever, ekipu ŽRK Mokrin rezultatom 31:20.   Silovito su Zrenjaninke otpočele meč. Već […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Druga uzastopna pobeda, Zrenjaninke pobegle iz opasne zone na tabeli

    ŽRK Mokrin – ŽRK Proleter 20:31 (poluvreme 9:16)

     

    Rukometašice zrenjaninskog Proletera postigle su i drugu uzastopnu pobedu u prvenstvu. One su, naime, ostvarile ubedljiv trijumf na gostovanju u Mokrinu, pobedivši u nedelju, 1. decembra, u okviru 11. kola Prve lige grupa Sever, ekipu ŽRK Mokrin rezultatom 31:20.

     

    Silovito su Zrenjaninke otpočele meč. Već nakon prvih osam minuta napravile su opipljivu prednost od četiri gola razlike (semafor 1:5). U narednih nekoliko minuta, domaće rukometašice pokušale su da dostignu rezultatski zaostatak. Stigle su na samo minus jedan, ali su tada zrenjaninske crveno-bele pojačale tempo igre, pa su prvu deonicu susreta rešile u svoju korist rezultatom 16:9.

     

    Početak drugog poluvremena u potpunosti je ponovo pripao izabranicama Dragana Lazarova. Fantastičnom odbranom i silovitim napadima, Zrenjaninke su uspele da u prvih četrnaest minuta nastavka meča naprave seriju 6:0. Na taj način su stekle ogromnu prednost od trinaest golova razlike (semafor 9:22). To je bilo dovoljno da se utakmica mirno privede kraju, te su bodovi zasluženo stigli u Zrenjanin.

     

    Pročitajte još: Uprkos poslednjem porazu zadržale sedmo mesto na tabeli

     

    Najefikasnija u redovima Proletera bila je Anastazija Homan Savković sa devet postignutih golova. Po efikasnosti su se takođe istakle Vanja Đulinac i Anabela Zonai, koje su šest, odnosno pet puta uspele da zatresu mrežu domaće ekipe.

     

    Nakon ove pobede, Zrenjaninke su pobegle iz opasne zone na tabeli. Posle završetka jesenjeg dela šampionata, one će proleće dočekati na osmoj poziciji.

     

    Nadamo se da je kritika naše redakcije u izveštaju od pre dve nedelje, nakon gostovanja u Adi, pozitivno uticala na igračice i stručni štab ŽRK Proleter. Sve u svemu, pobede su počele da se nižu, a publika koja iz vikenda u vikend prati ove mlade rukometašice, ne zaslužuje da gleda klub koji čami na začelju tabele. Uostalom, to ne zaslužuje ni zrenjaninski ženski rukomet.

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport