Sport

Dolaze džudisti iz osam zemalja

ZRENJANIN – U Zrenjaninu će se od 19. do 21. juna, u Kristalnoj dvorani, održati Džudo šampionat Balkana za juniore i juniorke, najavljeno je danas na promociji ovog takmičenja u Multimedijalnoj sali Gradske kuće.

Promocija džudo prvenstva u Gradskoj kući
Promocija džudo prvenstva u Gradskoj kući

– Ovo je prvo prvenstvo Balkana koje će se održati u Zrenjaninu, u istoriji zrenjaninskog džudo sporta. Očekuje se dolazak osam gostujućih reprezentacija, i to Rumunije, Bugarske, Grčke, Turske, Crne Gore, Makedonije, Albanije i Bosne i Hercegovine, uz domaćina Srbiju. Sve uz nastup 250 vrhunskih juniora sa balkanskih prostora – najavio je predsednik Džudo kluba „Proleter MD“ Nenad Janjić.

Promociji su, pored gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića, prisustvovali Simo Salapura, sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina, kao i Nikola Savatović i Tomislav Kohajm, treneri Džudo kluba „Proleter MD“.

– Grad izdvaja značajana sredstva za sportske aktivnosti, finansiramo masovni, školski i vrhunski sport, ali imamo interes i da organizujemo takmičenja koja izlaze iz nacionalnih okvira. Ovo prvensrtvo je jedno od takvih. Siguran sam da će lepa slika otići iz našeg grada sa ovog prvenstva – naglasio je gradonačelnik Janjić, kojem je na promociji uručen simboličan poklon.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.