Sport

Dolaze džudisti iz osam zemalja

ZRENJANIN – U Zrenjaninu će se od 19. do 21. juna, u Kristalnoj dvorani, održati Džudo šampionat Balkana za juniore i juniorke, najavljeno je danas na promociji ovog takmičenja u Multimedijalnoj sali Gradske kuće.

Promocija džudo prvenstva u Gradskoj kući
Promocija džudo prvenstva u Gradskoj kući

– Ovo je prvo prvenstvo Balkana koje će se održati u Zrenjaninu, u istoriji zrenjaninskog džudo sporta. Očekuje se dolazak osam gostujućih reprezentacija, i to Rumunije, Bugarske, Grčke, Turske, Crne Gore, Makedonije, Albanije i Bosne i Hercegovine, uz domaćina Srbiju. Sve uz nastup 250 vrhunskih juniora sa balkanskih prostora – najavio je predsednik Džudo kluba „Proleter MD“ Nenad Janjić.

Promociji su, pored gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića, prisustvovali Simo Salapura, sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina, kao i Nikola Savatović i Tomislav Kohajm, treneri Džudo kluba „Proleter MD“.

– Grad izdvaja značajana sredstva za sportske aktivnosti, finansiramo masovni, školski i vrhunski sport, ali imamo interes i da organizujemo takmičenja koja izlaze iz nacionalnih okvira. Ovo prvensrtvo je jedno od takvih. Siguran sam da će lepa slika otići iz našeg grada sa ovog prvenstva – naglasio je gradonačelnik Janjić, kojem je na promociji uručen simboličan poklon.

Podeli članak
sinovoz
FAM