• Dobitnicima uručene nagrade Sportskog saveza Grada Zrenjanina

    Svečanost dodele godišnjih priznanja Sportskog saveza Grada Zrenjanina, 13. po redu, održana je danas u Baroknoj sali Gradske kuće. Ove godine priznanja su dodeljena u 11 kategorija, a ukupno je bilo 27 dobitnika, pojedinaca i sportskih kolektiva. Nagrade su uručili predstavnici sportskih saveza Srbije i Vojvodine, gradski funkcioneri i sportski radnici.   Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Dobitnicima uručene nagrade Sportskog saveza Grada Zrenjanina

    Svečanost dodele godišnjih priznanja Sportskog saveza Grada Zrenjanina, 13. po redu, održana je danas u Baroknoj sali Gradske kuće. Ove godine priznanja su dodeljena u 11 kategorija, a ukupno je bilo 27 dobitnika, pojedinaca i sportskih kolektiva. Nagrade su uručili predstavnici sportskih saveza Srbije i Vojvodine, gradski funkcioneri i sportski radnici.

     

    Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura podsetio je na činjenicu da Zrenjanin sa pravom nosi epitet „grad sportova“.

     

    – Zrenjanin ima dugu i bogatu sportsku tradiciju. Njegovi sportisti osvojili su 22 olimpijske medalje. Među njima je i Milorad Stanulov, osvajač medalja u Moskvi i Los Anđelosu. Pored sportista, imamo i mnoštvo uspešnih sportskih radnika u raznim sportskim institucijama – naglasio je Salapura.

     

    On je posebno istakao da su u prošloj godini sportisti u Zrenjanin doneli 49 medalja sa oficijelnih međunarodnih takmičenja i 182 medalje sa nacionalnih nadmetanja. Osvojili su i 94 medalje sa Sportske olimpijade školske omladine Vojvodine.

     

    – Mi smo „grad sportova“ i zbog činjenice da smo u 2018. i 2019. godini opredelili više od 300 miliona dinara za sportsku infrastrukturu. A ovih dana počela je realizacija kapitalnog projekta – izgradnje atletskog stadiona. Opredeljena su i značajna sredstva za opremanje Kristalne dvorane. Pokazali smo se i kao dobri domaćini sportskih takmičenja. Ove godine bićemo domaćini grupe D na Evropskom prvenstvu u košarci za žene – podsetio je Salapura.

     

    Predsednik Upravnog odbora Sportskog saveza Grada Zrenjanina Rajko Petrović ocenio je da je ovo sada već tradicionalna manifestacija dodele priznanja Sportskog saveza.

     

    – Imamo 262 članice ove sportske organizacije, a svake godine pridružuju nam se novi članovi. Na nama je da sportistima i kolektivima obezbedimo što bolju infrastrukturu i uslove za rad. Na vama je da ostvarujete dobre rezultate – poručio je Petrović zrenjaninskim sportistima.

     

    nagrade sportskog saveza grada zrenjanina

     

    Ovo su dobitnici nagrada za 2018. godinu

     

    U kategoriji sportista u olimpijskim sportovima i sportovima koji su pridružene članice MOK-a, nagrađeni su rvač Proletera Viktor Nemeš i karatistkinja Zadrugara Marina Radičević (seniori). Nagrade su dobili i stonoteniser Banata Dimitrije Levajac i karatistkinja Zrenjanina Anja Milovanović (juniori), kao i odbojkaš Proletera Luka Blagojević i karatistkinja Zadrugara Dunja Rajić (kadeti).

     

    U kategoriji sportista iz neolimpijskih sportova nagrade su dobili Svetozar Gostojić iz Aerokluba Zrenjanin i Marina Đekić iz Kluba borilačkih sportova Internacional (seniori). Nagrađeni su i juniorski kuglaši Banata i Kristala, Vuk Boškov i Vladana Obrenić.

     

    Među ekipama, nagrađeni su seniori Rvačkog kluba Proleter i seniorke Kuglaškog kluba Kristal. Priznanja su zaslužili i juniori Kluba malog fudbala SAS i juniorke Tekvondo kluba Zrenjanin.

     

    Nagrade su primili i kadeti Fudbalskog kluba Radnički i kadetkinje Ženskog košarkaškog kluba Proleter 023.

     

    U kategoriji sportskih stručnjaka – trenera nagrađen je Vojislav Trajković iz Rvačkog kluba Proleter, najbolji sprotski radnik je Zoran Pavlović iz Ženskog odbojkaškog kluba Klek MD, a najuspešniji stručnjaci u sportu su Stojanka Lekić i Siniša Onjin.

     

    Za najboljeg sportskog sudiju je proglašen Nikola Torbica (rvanje), a u kategoriji sponzora donatora nagrađene su mesne zajednice Elemir, Klek i Lazarevo.

     

    U kategoriji sportista sa invaliditetom, priznanje je primio Ivan Živkov iz Sportskog kluba za decu i omladinu sa posebnim potrebama Hendi sport, a u kategoriji propagandista Bogoljub Grujić.

     

    Posebna priznanja uručena su Stojanu Popovu, Slavku Anđelovu i Salmi Karolju.

     

    Nagradu za životno delo dobio je Veselin Vučićević iz Veslačkog kluba Zreneks 1995.

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin