• Đorđe Salapura sa reprezentacijom Srbije na krovu Evrope

    Takmičar Karate kluba Zrenjanin Đorđe Salapura je, kao član reperezentacije Srbije, učestvovao na 54. prvenstvu Evrope za seniore. Šampionat je održan u Gvadalahari, u Španiji, od 27. do 31. marta, a na njemu je učestvovalo 559 takmičara iz 51 zemlje. Članovi reprezentacije Srbije osvojili su ukupno dve srebrne i jednu bronzanu medalju.   Srebrnu medalju osvojio […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Đorđe Salapura sa reprezentacijom Srbije na krovu Evrope

    Takmičar Karate kluba Zrenjanin Đorđe Salapura je, kao član reperezentacije Srbije, učestvovao na 54. prvenstvu Evrope za seniore. Šampionat je održan u Gvadalahari, u Španiji, od 27. do 31. marta, a na njemu je učestvovalo 559 takmičara iz 51 zemlje. Članovi reprezentacije Srbije osvojili su ukupno dve srebrne i jednu bronzanu medalju.

     

    Srebrnu medalju osvojio je Slobodan Bitević, bronzanu Jelena Milivojčević, a muški tim u borbama srebrnu medalju.

     

    Seniorski muški tim Srbije u borbama osvojio je vicešampionsku titulu. Tim je bio u sastavu Đorđe Salapura, Uroš Mijalković, Bogdan Trikoš, Đorđe Tešanović, Vladimir Brezančić, Ljubiša Marić i Marko Martinović,

     

    Muški tim Srbije u borbama ekipno u eliminacijama je pobedio ekipe Mađarske rezultatom 3:1, Portugala 3:0 i Španije 3:0. U finalnom meču Srbija je izgubila od ekipe Turske rezultatom 0:3.

     

    Značajan doprinos ovoj medalji dao je i Đorđe Salapura, član Karate kluba Zrenjanin, kome je ovo prva seniorska medalja na evropskim prvenstvima.

     

    Takmičare Karate kluba Zrenjanin Anju Milovanović i Đorđa Salapuru narednog vikenda očekuje još jedan nastup za reprezentaciju – Mediteransko prvenstvo u Antaliji.

     

    đorđe salapura

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport