Sport Vesti Zrenjanin

Đorđe Salapura i Anja Milovanović osvojili zlatne medalje

đorđe salapura
Anja Milovanović i Đorđe Salapura

Kvalitetan međunarodni turnir u Laškom (Slovenija) poslužio je zrenjaninskim karatistima kao odlična provera pred seniorsko državno prvenstvo koje će se održati narednog vikenda u Čačku.

 

Đorđe Salapura i Anja Milovanović osvojili su zlatne medalje. Đorđe Salapura je u kategoriji -75kg došao do zlata pobedivši takmičara iz Makedonije 3:2, a zatim učesnika iz Slovenije rezultatom 3:0. U finalu je pobedio takmičara iz Hrvatske rezulatom 1:0.

 

Anjin put do zlata u kategoriji -55kg je išao preko takmičarke iz Makedonije 3:0. U finalu je pobedila takmičarku iz Hrvatske rezultatom 2:0.

 

karate klub zrenjanin

 

Članovi Karate kluba Zrenjanin učestvovali su na još jednom takmičenju.

 

Na školskom prvenstvu Srbije, održanom u Pančevu, učenici osnovnih i srednjih škola, koji su članovi KK Zrenjanin, ostvarili su zapažen rezultat.

 

Marina Oro je osvojila zlatnu, a Veljko Kerčov srebrnu medalju za svoju školu „Jovan Dučić“ iz Kleka. Marina je do zlata došla u kategoriji VII-VIII razred -49kg. Veljko je nastupio u kategoriji V-VI razred -45 kg.

 

Veoma blizu medalje su bili i Jelena Radosavljević i Marko Rakić. Oni su izgubili u direktnim mečevima za bronzanu medalju, dok je Vuk Prica izgubio u repasažu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM