• DEVETI INKLUZIVNI KAMP „ČARDAK 2016“

    Organizovane brojne aktivnosti

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    DELIBLATSKA PEŠČARA – Udruženje „Suncokret“, kao nosilac projekta, i Karate klub Zrenjanin, kao partner, uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku i demografiju, Grada Zrenjanina i kompanije „Dijamant“, organizovali su deveti po redu inkluzivni kamp na Deliblatskoj peščari.

    Učesnici inkluzivnog kampa
    Učesnici inkluzivnog kampa

    – Na ovakvim kampovima zajedničke aktivnosti i timski rad su posebno naglašeni, što kod osoba sa smetnjama u razvoju brzo stvara osećaje zajedništva, pripadnosti, tolerancije i ravnopravnosti – kaže Izabela Prec iz udruženja „Suncokret“, koja je koordinirala radioničarskim aktivnostima.

    Za brojne aktivnosti na ovogodišnjem, devetom kampu koji se tradicionalno održao na Deliblatskoj peščari, bili su zaduženi volonteri udruženja „Suncokret“ i Karate kluba Zrenjanin: Izabela Prec, Andrea Maka, Bojana Vidović, Milan Kordin, David Vuletaš, a lekarski nadzor tokom kampa poveren je dr Ivanu Lukiću.

    – Ovogodišnji kamp okupio je dvadesetak sportista, članova, volontera i trenera, a primarni cilj bio je uključivanje osoba sa smetnjama u razvoju u sportsko – rekreativne aktivnosti uz uspostavljanje interakcije sa njihovim vršnjacima koji nemaju problema u razvoju. U proteklih osam godina kroz program inkluzivnih kampova prošlo je više od 550 sportista – ističe Simo Salapura, koordinator kampa.

    Kuriozitet na ovogodišnjem kampu bilo je druženje za članovima Evropskog omladinskog tamburaškog orkestra, koji su priredili poseban koncert za kampere iz Zrenjanina. Takođe, u okviru kampa upriličeno je druženje i sa košarkašicama i košarkašima iz Elemira koje predvodi trener Trtica.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport