Sport Vesti Zrenjanin

“Delfini” iz Proletera osvojili najviše zlatnih medalja na Prvenstvu Vojvodine

plivački klub proleter

Na ekipnom i pojedinačnom Prvenstvu Vojvodine za pionire i kadete, Plivački klub Proleter nastupio je sa 39 članova. Prvenstvo je za vikend održano u Bečeju. U konkurenciji 293 takmičara, plivači Proletera osvojili su najviše zlatnih medalja – 11, odnosno ukupno 18 odličja.

 

U ekipnoj konkurenciji, pioniri i kadeti osvojili su treće mesto. Treneri ekipe bili su Radišić, Borić i Gogić.

 

Zlatne medalje osvojili su Justin Cvetkov (tri), Ognjen Kovačević, Sara Šuša (dve) i Lena Stoiljkovski (dve). Zlato su osvojile i štafete 4×50 slobodno (13 – 14 godina), 4×50 slobodno (12 – 13 godina) i 4×50 slobodno (10 – 11 godina).

 

Srebrne medalje osvojili su Sara Šuša, Ognjen Kovačević (dve), Viktorija Trankulov, Lara Lilić i Lena Stoiljkovski. Zlatom se okitila i štafeta 4×50 slobodno (11-12 godina).

 

plivački klub proleter

 

Treće mesto u ekipnoj konkurenciji

 

Na otvorenom prvenstvu Vojvodine za juniore i apsolutno, koje je takođe održano u Bečeju, Plivački klub Proleter nastupio je sa 25 takmičara. Oni su osvojili treće mesto u ekipnoj konkurenciji. Treneri ekipe su bili Radišić i Jocić.

 

Zlatne medalje osvojili su Marko Vujin (dve), Nemanja Marić (četiri) i Vladimir Petraš.

 

Srebrne medalje osvojili su Marko Vujin (dve), Nemanja Marić, Nikola Marić, Aleksa Genovski, Vladimir Petraš i Enja Katnić (dve). Srebro su osvojile i štafete 4×100 metara mešovito (15 – 18 godina), 4×100 slobodno i ženska štafeta 4×100 metara mešovito (14 – 17 godina).

 

Bronzane medalje osvojili su Bogdan Kovačević (dve), Nikola Marić, Aleksandar Lilić, Anđela Stevanov, Danica Cvetković i Enja Katnić. Bronzu su osvojile i muška štafeta 4×100 metara slobodno (15 – 18 godina) i ženska štafeta 4×100 metara slobodno (14 – 17 godina).

 

plivački klub proleter

 

Podeli članak
sinovoz
FAM