Sport

DEFINITIVNO U SUPER RUKOMETNOJ LIGI VOJVODINE (FOTO)

Foto: Zoran Bogaroški

ZRENJANIN – Utakmice poslednja dva kola, u okviru Lige mlađih kategorija Rukometnog saveza Vojvodine za devojčice starosti do 16 godina, odigrane su u nedelju, 3. decembra, u zrenjaninskom Medisonu.

 

Foto: Zoran Bogaroški

 

Rukometačice Proletera svoje utakmice odigrale su protiv Mladosti iz Nove Pazove i Pančeva, i ostvarile su sledeće rezultate:

 

ŽRK Proleter – ŽRK Mladost 17:13 (poluvreme 8:5)

 

ŽRK Proleter – ŽRK Pančevo 14:14 (poluvreme 6:7)

 

Foto: Zoran Bogaroški

 

Nakon ovih utakmica, sada sa sigurnošću možemo potvrditi da su se Zrenjaninke i definitivno plasirale u Super rukometnu ligu Vojvodine U16, u kojoj su, iz svoje grupe, za dalje takmičenje prenele 3 boda. Uz Proleter, među najbolje ženske vojvođanske ekipe u ovoj uzrasnoj kategoriji plasirale su se i kadetkinje iz ekipa: Laki (Crvenka), Sloven (Ruma), Srem (Sremska Mitrovica), Kikinda (Kikinda) i Pančevo (Pančevo).

 

Foto: Zoran Bogaroški

 

– Na ovakvim utakmicama mlade igračice zaista stasavaju. Ovde gde treba svaka lopta, penal, proigravanje, igra odbrane, da odluči o krajnjem rezultatu, tako se ustvari i pravi igrač. Zadovoljan sam sa devojkama, ovo je jedna izuzetna generacija i izborili smo plasman u Super ligu. To je nešto što smo planirali od letos i zadatak je da u mlađim kategorijama ostvarimo što bolje rezultate i da što pre osposobimo devojčice za prvu ekipu – rekao je Dragan Lazarov, trener zrenjaninskog Proletera, nakon odigranih utakmica njegovih izabranica.

 

Foto: Zoran Bogaroški

 

Super liga Vojvodine za kadetkinje počinje već naredne nedelje, 10. decembra, u Crvenki, a rukometačice iz našeg grada će tog dana odigrati dve utakmice, i to protiv Slovena iz Rume i devojaka iz Kikinde.

 

Tekst i foto: Zoran Bogaroški

 

Foto: Zoran Bogaroški
Podeli članak
sinovoz
FAM