• DAN KOŠARKE U GRADU ŠAMPIONA

    Šta nas sve očekuje danas u centru

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    DAN KOŠARKE U GRADU ŠAMPIONA

    ZRENJANIN – Povodom obeležavanja 60. godišnjice od osvajanja titule šampiona države košarkaša Proletera, Grad Zrenjanin, u saradnji sa Košarkaškim klubom Proleter, u subotu, 23. aprila, priređuje svečanu akademiju i premijerno prikazivanje filma „Šampioni iz pedeset i šeste“.

    dan-kosarke

    Programom je predviđeno da u 12 časova, u ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića, bude održan koncert grupe „Laki keš“, od 17 sati, na Trgu slobode, sledi revija mlađih kategorija zrenjaninskih klubova i škola košarke pod nazivom „Mi smo budućnost zrenjaninske košarke“, u 19 časova je Svečana akademija u Baroknoj sali Gradske kuće, a od 21 sat koncert Jelene Tomašević i „NS Big Benda“, u centralnoj gradskoj ulici. 

    Inače, dokumentarni film „Šampioni iz pedeset i šeste“ je priča o košarkašima Proletera koji su pre šezdeset godina postali deo sportske legende ovih prostora. To je zapis o osvajanju titule košarkaškog prvaka bivše Jugoslavije.

    Ideja je da se taj značajan uspeh dostojno obeleži, objasni i adekvatno situira u istoriju zrenjaninskog i srpskog sporta. Posebno mesto u fimu posvećeno je Proleterovoj „velikoj petorci“, koja je istovremeno bila i petorka tadašnje reprezentacije Jugoslavije – Loci, Engler, Minja, Katić i Radojčić. 

    Dokumentarac se zasniva na izjavama aktera, savremenika, novinskim i publicističkim tekstovima, fotografijama ali i audi – vizuelnoj rekonstrukciji čuvene utakmice Proleter – Crvena zvezda iz 1956.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport