Sport YTOP

CRVENA ZVEZDA ORGANIZUJE BESPLATAN JAVNI ČAS KOŠARKE!

Danka Gladović, Simo Salapura i Dejan Dimitrijević

ZRENJANIN – Zrenjanin će u subotu, 5. avgusta, biti domaćin dva značajna sportska događaja, od kojih će jedan biti organizovan u Aviv Parku, a drugi na Trgu slobode, u centru grada.

 

crvena zvezda
Danka Gladović, Simo Salapura i Dejan Dimitrijević

 

Naime, pod parolom “Budi zvezdaš”, u Aviv Parku Zrenjanin, u periodu od 16 do 20 časova, Košarkaški klub Crvena zvezda iz Beograda upriličiće besplatan javni čas škole košarke namenjen, kako dečacima, tako i devojčicama. S druge strane, na Trgu slobode biće održano Prvenstvo Srbije u basketu 3×3, i to u organizaciji Košarkaškog saveza Srbije, Košarkaškog saveza Vojvodine i Okružnog košarakaškog saveza Zrenjanin.

 

Direktorka marketinga kompanije “Aviv Arlon” Danka Gladović izjavila je na današnjoj konferenciji za novinare da je ovo jedna u nizu manifestacija koje Aviv Park Zrenjanin organizuje u saradnji sa Gradom Zrenjaninom.

 

– Želja nam je da decu sklonimo sa ulice i da joj omogućimo zabavne aktivnosti za vreme školskog raspusta, kao i da im predstavimo prednosti koje nudi bavljenje sportom. U pitanju je letnji karavan Košarkaškog kluba Crvena zvezda, a mi smo imali priliku da trenere dovedemo u Zrenjanin. Sve će biti organizovano kao klasični školski časovi u trajanju od 45 minuta, i poziv da učestvuju u besplatnim časovima ne odnosi se samo na dečake, nego i na devojčice – kazala je Gladović, dodajući da učesnike očekuju brojna iznenađenja i pokloni.

 

Svi zainteresovani mogu se prijaviti na broj telefona 023 521 330, mada će i oni koji ne rezervišu svoje mesto imati priliku da prisustvuju javnom času škole košarke.

 

O Prvenstvu Srbije u basketu 3×3 govorio je predsednik Okružnog košarkaškog saveza Dejan Dimitrijević koji je napomenuo da je u pitanju finalni turnir u muškom seniorskom uzrastu, koji će trajati od 18 do 22 časa, i na kojem će nastupiti dvanaest prvoplasiranih ekipa iz Srbije. Dimitrijević je podsetio da je basket 3×3 novi olimpijski sport i da je Srbija prvoplasirana zemlja na FIBA rang listi.

 

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura ocenio je da je grad na Begeju poslednjih dana centar košarke, s obzirom na to da se ovde nalaze na pripremama i članovi Univerzitetske košarkaške reprezentacije Srbije.

Podeli članak
sinovoz
FAM