• „Crni petak“ za zrenjaninsku košarku – drugi deo (Foto)

    ŽKK Proleter 023 – Novosadska ŽKA 70:75 (6:21, 20:17, 17:16, 22:16)   Niz poraza u zrenjaninskoj košarci na „Crni petak“ nastavile su i košarkašice Proletera. One su u okviru 8. kola Prve lige Srbije, na parketu Kristalne dvorane, poražene u derbiju začelja od ekipe Novosadske ŽKA rezultatom 70:75.   – Loše smo krenule, mislim da […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    „Crni petak“ za zrenjaninsku košarku – drugi deo (Foto)

    ŽKK Proleter 023 – Novosadska ŽKA 70:75 (6:21, 20:17, 17:16, 22:16)

     

    Niz poraza u zrenjaninskoj košarci na „Crni petak“ nastavile su i košarkašice Proletera. One su u okviru 8. kola Prve lige Srbije, na parketu Kristalne dvorane, poražene u derbiju začelja od ekipe Novosadske ŽKA rezultatom 70:75.

     

    – Loše smo krenule, mislim da je to uticalo na krajnji rezultat. Na kraju smo uspele da se vratimo u igru, ali to očigledno nije bilo dovoljno za pobedu. Ostaje nam da očekujemo još koju pobedu da bismo opstale u ligi – rekla je nakon utakmice Sofija Olić, najefikasnija akterka utakmice sa postignutih 26 poena.

     

     

    Nakon osam odigranih kola na začelju tabele

     

    S obzirom na to da je sportska redakcija portala zrenjaninski.com pred početak sezone, u razgovoru sa Markom Marinkovim, trenerom Zrenjaninki, prenela njegove reči da nema govora o ispadanju iz lige, a da se košarkašice Proletera nakon osam odigranih kola nalaze na začelju tabele, ponovo smo porazgovarali sa njim na tu temu, te čuli njegovu ocenu dosadašnjeg dela sezone.

     

    – Imali smo peh na početku sezone. Nismo bili fizički pripremljeni usled određenih povreda igračica. Takođe, očekivao sam od ekipe koja je godinama igrala vrh drugoligaškog takmičenja da će mnogo brže da se prilagodi Prvoj ligi. Ogromna je razlika između dva nivoa takmičenja. Mi kroz utakmice moramo da sazrevamo i da se prilagođavamo ovom takmičenju – rekao je Marinkov.

     

    Pročitajte još: „Crni petak“ za zrenjaninsku košarku – prvi deo (Foto)

     

    On je dodao u ovom trenutku klub nije u mogućnosti da dovede neka kvalitetnija pojačanja koja bi doprinela dodatnom poboljšanju igre. Te stvari diktira budžet. A ŽKK Proleter 023 je ekipa sa daleko najmanjim budžetom u takmičenju.

     

    – Da ne pričamo sada o ciframa, ali stvarno se radi o velikim razlikama. U ovom trenutku moramo da se ponašamo domaćinski. Raspolažemo sa time što imamo, jer trenutno nemamo prostora da dovedemo kvalitetna pojačanja – dodao je Marko Marinkov.

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport