• ČLAN MLADE REPREZENTACIJE SRBIJE ALEKSANDAR ČAVRIĆ: Velika je čast igrati za svoju državu

    „Zrenjaninski“ je razgovarao sa našim fudbalerom

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Tomislav Sivić i ovog puta je ukazao poverenje igraču danskog Arhusa Aleksandru Čavriću koji boje naše zemlje brani zajedno sa Markom Grujićem, Sergejom Milinkovićem Savićem, Vukašinom Jovanovićem i drugima. Bivši napadač zrenjaninskog Banata i OFK Beograda svojevremeno je nastupao za belgijski Genk, gde nije uspeo da dođe do izražaja, posle čega je prešao u Arhus.

    Aleksandar Čavrić (levo) u društvu Dejana Dražića
    Aleksandar Čavrić (levo) u društvu Dejana Dražića

    – U Arhusu mi je super, ovaj transfer mi je dobro došao, jer u Genku nisam dobijao puno šansi. U danskom klubu sam standardan igrač i pružam veoma dobre partije. Prošle sezone smo gubili mnogo utakmica, uglavnom zbog naših grešaka, a sada smo promenili trenera i vidi se napredak ekipe. Biće to dobar nastavak sezone – javio nam se Čavrić iz Danske.

    Dvadesetdvogodišnji napadač redovno dobija pozive za nastupe u mladoj reprezentaciji.

    – Uvek sam u reprezentaciji, na moju sreću. To je nešto najlepše kada igraš za svoju državu i ne znam kako neko može da ne pruža sto odsto svojih mogućnosti. Ne mislim da A reprezentacija ne daje maksimum, samo jednostavno imamo problema u ekipi. Uveren sam da sve počinje od dobre atmosfere, tako da ukoliko nje bude van ekipe, siguran sam da će sve biti bolje i na terenu – kaže Čavrić.

    Na pitanje da li mu se čini da se „orlići“ mnogo više zalažu na terenu od članova A selekcije, ovaj fudbaler odgovara da nije siguran šta da kaže.

    – Mislim da stvarno zaslužujemo više i da nam nije mesto tu gde smo sada. Imamo sjajne igrače, ali to što je problem, to bi selektor trebalo da reši, jer na raspolaganju, hvala Bogu, ima odlične igrače i uslove. Od njega se očekuje da sve to spoji i napravi dobar tim – veli Čavrić.

    On je prokomentarisao i situaciju u kojoj se našao njegov reprezentativni kolega i još uvek aktuelni vezista Partizana Andrija Živković. 

    – Baš pre nekoliko dana smo zajedno igrali protiv Holandije i mogu vam reći da se odlično izvukao iz te situacije. Žile je sjajan igrač i odlično je održao formu. Znam da mu je to veoma teško palo, jer sam i lično imao iskustva u Banatu sa istom situacijom – navodi Čavrić.

    Već od subote Aleksandar ima utakmicu za svoj klub, ali se iskreno nada da se, ako nastavi sa dobrim partijama, neće dugo zadržati u Arhusu.

    – Mislim da ovo nije moj nivo i da mogu mnogo više. Trudiću se da ispunim svoj cilj, a to je da odem u jednu od pet najboljih liga – zaključuje Čavrić, kog sugrađani u Zrenjaninu mogu očekivati tek u junu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport