• ČETIRI MEDALJE SA BALKANSKOG ŠAMPIONATA

    SARAJEVO – Minulog vikenda u Sarajevu je održan Balkanski šampionat za kadete, juniore i mlađe seniore na kojem je učešće uzelo više od 80 talmičara iz 11 zemalja. Zrenjaninski karatisti imali su zapažen nastup i rezultate. Naime, troje članova Karate kluba Zrenjanin u sklopu reprezentacije Srbije učestvovalo je na Balkanskom šampionatu i svi su se […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ČETIRI MEDALJE SA BALKANSKOG ŠAMPIONATA

    SARAJEVO – Minulog vikenda u Sarajevu je održan Balkanski šampionat za kadete, juniore i mlađe seniore na kojem je učešće uzelo više od 80 talmičara iz 11 zemalja.

    Anja Milovanović i Aleksandra Vujasinović

    Zrenjaninski karatisti imali su zapažen nastup i rezultate. Naime, troje članova Karate kluba Zrenjanin u sklopu reprezentacije Srbije učestvovalo je na Balkanskom šampionatu i svi su se vratili sa medaljama.

    U kadetskoj konkurenciji, Anja Milovanović je do finala došla pobedivši takmičarke iz Rumunije (1:0), zatim je  takmičarku iz Turske (1:1) pobedila na sudijsko izjašnjavanje, kao i takmičarku iz Hrvatske (2:2). U finalu je izgubila od domaće takmičarke sa minimalnim rezultatom 0:1.

    Aleksandra Vujasinović vratila se sa dve bronzane medalje, jednom u ekipnoj i jednom u pojedinačnoj konkurenciji. Po pojedinačne medalje u juniorskoj konkurenciji došla je pobedivši takmičarku iz Hrvatske (3:0) i BiH (1:0), dok je u trećem kolu izgubila od takmičarke iz Turske sa 0:1. Kasnije je bronzu osvojila pobedivši u repasažu drugaricu iz reprezentacije sa 3:0. U ekipnoj konkurenciji, sa drugaricama iz reprezentacije, pobedila je ekipu iz Slovenije 2:1 i osvojila bronzanu medalju.

    Mlađi senior Đorđe Salapura u prvom kolu pobedio je takmičara iz Makedonije 3:0, dok je u drugom kolu na sudijsko izjašnjavanje izgubio od domaćeg takmičara koji se kasnije plasirao u finale i tako obezbedio Salapuri borbu za bronzanu medalju kroz repasaž. U prvom repasažnom meču pobedio je takmičara iz Hrvatske sa 2:0, a zatim za treće mesto sa rezultatom 3:2 i takmičara iz Srbije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport