• BRAVO: Dušan Sarić evropski šampion

    Anita Sakal izborila bronzu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    NOVI SAD – Član zrenjaninskog Džudo kluba Proleter Dušan Sarić već prvog dana Evropskog prvenstva u sambou, koje se do nedelje održava u Novom Sadu, osvojio je zlatnu medalju u kategoriji do 75 kg. Ništa manje, međutim, ne sija ni bronza na grudima Zrenjaninke Anite Sakal, koja se takmičila u kategoriji do 44 kg.

    Nikola Savatović i Dušan Sarić
    Nikola Savatović i Dušan Sarić

    Sjajni Dušan Sarić do titule evropskog šampiona za juniore u sambou došao je pošto je u finalu pobedio Gruzijca Tristana Masarelišvilija.

    Bez obzira na to što je rezultat na kraju bio nerešen (1 : 1), pobeda je pripala našem sambisti pošto je poslednji došao do boda, nateravši protivnika na dve kazne pasivnosti. Prethodno, Sarić je bio slobodan u prvom kolu, potom je eliminisao Jermena Hitarijana i Belorusa Apanaševa.

    – Presrećan sam i zadovoljan. Posle Balkanijade ovo je za mene prvo veliko takmičenje. Više sam se oprobao u džudu, ali čini mi se da mi sambo više leži jer ovde sam bolje sačuvao rezultat. Znao sam da je Gruzijac fizički jači pa sam išao na taktiku, što se ispostavilo kao presudno – rekao je Dušan.

    U nedelju na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu nastupa Marko Savin.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport