• BRAČNI PAR POPOV: Prvaci sveta na krovu Zrenjanina!

    Oni su borci u ringu i životu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Nema mnogo sportskih bračnih parova koji mogu da kažu – mi smo prvaci sveta! Jedan takav živi u Zrenjaninu – Slobodan Popov i Ivana Popov Popadić, svako u svojoj kategoriji, prvak je sveta u savate boksu.

    Slobodan i Ivana na vrhu grada
    Slobodan i Ivana na vrhu grada

    Ovo im nisu jedine medalje, ali sa ovim su ušli u svetsku sportsku istoriju. Boba i Ivana bili su gosti portala „Zrenjaninski“.

    – Bili smo uspešni i pre nego što smo se upoznali, ali najveće uspehe postigli smo zajedno – pričaju Slobodan Popov i Ivana Popov Popadić, a uz smeh dodaju da ih mnogi, s obzirom na to da su nerazdvojni, u šali zovu Popovići.

    Ivana je kod trenera Slobodana Popova stigla sa atletske staze.

    – Poslao me je moj tadašnji atletski trener – kaže, idi pa tamo udaraj, a ne mene na treningu – smeje se Ivana i dodaje da je bila uspešna atletičarka, trčala je 800 i 1.500 metara, ali kad je ušla u dvoranu vrlo brzo je shvatila da su savate i kik boks pravi sport za nju.

    – Ivana mi se odmah dopala – dodaje Boba. – Vrlo brzo smo počeli da se zabavljamo i već pet godina smo u braku. Odlično se slažemo.

    – U svakom braku je potrebna velika tolerancija i razumevanje, ali mislim da je za sportiste to još važnije. Meni je ceo dan posvećen sportu: dva puta dnevno trening, posle treninga obavezan odmor, odnosno san od bar sat i po vremena, zatim poseban režim ishrane – priča Ivana. – Boba to razume, ne znam da li bi neko drugi.

    Sa medaljom svetskog prvaka
    Sa medaljom svetskog prvaka

    Jedno drugom velika su podrška. I u sportu i u životu. Ivana polako završava sportsku karijeru. Kažu, sada je vreme da stvaramo pravu porodicu i da svoje znanje prenosimo drugima.

    – Osvojili smo sve što se osvojiti može i sada je teže i postaviti sebi cilj za koji se vredi odreći svega. Telo kaže da je dosta – kažu njih dvoje.

    Ivani je je još ostalo da završi master studije, i da se zaposli.

    A u slobodno vreme, koga i dalje nema mnogo, Ivana najviše voli da se druži sa životinjama i biljkama.

    – Imamo naše kuce i mace, veliku baštu koja izlazi na Begej, uopšte volimo prirodu i to nas ispunjava – pričaju naši sagovornici.

    A mi dodajemo, vole i jedno drugo i pravi su primer uspešnih i dobrih ljudi i sportista.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Poznajem oboje,Bobu od malo ranije nego Ivanu i mogu da kažem da na prstima ruke mogu izbrojati tako DOBRE ljude poput njih. Jedna od najvećih privilegija u mom životu je da ih mogu nazvati Prijateljima. Živeli sto godina!!!

    2. Poznajem oboje,Bobu od malo ranije nego Ivanu i mogu da kažem da na prstima ruke mogu izbrojati tako DOBRE ljude poput njih. Jedna od najvećih privilegija u mom životu je da ih mogu nazvati Prijateljima. Živeli sto godina!!!

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport