• Bokserski sudija Amela Melegi modnu pistu zamenila ringom (Foto)

    Amela Melegi, koja je u Srbiji jedina žena sudija u profesionalnom boksu, ovih dana puni baterije u svom rodnom Zrenjaninu, čekajući da gong označi kraj vanrednog stanja.   A tu je, baš u boksu, ova energična devojka počela svoju sportsku karijeru. Tome je, zvuči veoma neobično, prethodila kraća epizoda u manekenstvu, ali logično i sa […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Bokserski sudija Amela Melegi modnu pistu zamenila ringom (Foto)

    Amela Melegi, koja je u Srbiji jedina žena sudija u profesionalnom boksu, ovih dana puni baterije u svom rodnom Zrenjaninu, čekajući da gong označi kraj vanrednog stanja.

     

    A tu je, baš u boksu, ova energična devojka počela svoju sportsku karijeru. Tome je, zvuči veoma neobično, prethodila kraća epizoda u manekenstvu, ali logično i sa puno razloga, jer Amelu krase izuzetna lepota i stas.

     

    – Manekenska karijera, u mojoj biografiji to je nezaobilazna tema, koja izaziva interesovanje jer spaja naizgled nespojivo, nadmetanje na modnoj pisti i borbu u ringu. Izbori za mis, kastinzi i revije za devojčice, to su sada samo davne želje i ciljevi, i lepo sećanje na tinejdžerske dane – govori Amela Melegi za portal zrenjaninski.com.

     

    Pročitajte još: Fudbaler Voždovca Luka Cvetićanin sa 16 godina zaigrao u Super ligi

     

    Ona se ipak opredelila za boks, jer je ljubav prema sportu u njoj buktala od detinjstva. Počela je da odlazi na treninge, u Boks klub Petrovgrad. U početku je to bilo više radi druženja, a vremenom je postala svakodnevna rutina.

     

    – Relativno kasno sam se opredelila za boks, gotovo već kao formirana ličnost. To je sport u kojem se jača opšte zdravlje, dodatno snaži organizam i stiču veštine. Svaki vid sportske aktivnosti je u tome delotvoran, a ono što boks izdvaja je posebna crta – osnažen karakter. To se kasnije oslikava i kroz druge životne segmente. To mi je pomoglo da se lakše probijam kroz život, da bez straha donosim važne odluke – napominje Amela.

     

    amela melegi
    Foto: Privatna rhiva

     

    Iza sebe ima nastupe na mnogobrojnim prestižnim turnirima

     

    A na pitanje, kako je odlučila da bude delilac pravde u ringu, ona naglašava da je to bio sasvim prirodan sledeći korak u karijeri.

     

    – Kada se bavite nečim iz čiste ljubavi, pojave se prilike da sve to prenesete i spakujete u novi oblik. Odmerenim koracima, polako, od 2015. godine stekla sam sudijsku licencu i zakoračila u sam vrh srpskog boksa, Sada sam sudija sa petogodišnjim iskustvom. Iza sebe imam nastupe na mnogobrojnim prestižnim turnirima i elitnim takmičenjima širom zemlje. Poslednjih godinu dana sam aktivna i u profesionalnom boksu. To je stepenik više, i tu sam trenutno jedina žena među sudijama – ističe Amela.

     

    A u početku nije bilo lako, bilo je predrasuda i pomalo nepoverenja.

     

    – U početku je bilo uočljivo nepoverenje, osećala sam ga u vazduhu, ali me to nije ometalo, već dodatno podsticalo. Danas toga nema, naprotiv. Pravičnim delanjem i ozbiljnom posvećenošću izborila sam se za poštovanje, i kod boraca i kod publike. Sada sam sebi postavila ciljeve za lestvicu više – želim  da se istaknem i bolje pozicioniram u profesionalnom boksu i da u bližoj budućnosti osiguram učešće na nekim značajnijim mečevima van granica naše zemlje – otkriva šarmantna Amela, naša nekadašnja sugrađanka, a sada žiteljka Novog Sada.

     

    Ipak, Zrenjanin i dalje u njenom srcu ima posebno mesto.

     

    – Trenutno sam u svom rodnom gradu. Koristim ovu situaciju kako bih više vremena provela sa najbližima. Kao i svima, i meni je dosta planova odloženo. Mada mi je boravak u Zrenjaninu prijatan, iskreno se nadam da ćemo se svi uskoro vratiti normalnim životnim tokovima – zaključuje Amela.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport