Sport

BEJZBOLAŠI TREĆI U VARAŽDINU

Pionirska ekipa

VARAŽDIN – U Varaždinu, u Hrvatskoj, održan je 19. Međunarodni bejzbol turnir «  Vindi iso sport 2016. « , u dve kategorije  (kadeti – rođeni 2000. i mlađi,  pioniri – rođeni 2003. i mlađi). Na turniru je učestvovalo ukupno 10 ekipa  sa više od 100 igrača iz Hrvatske,  Mađarske i Srbije. Bejzbol reprezentacija Srbije je nastupila sa  kadetskom i pionirskom ekipom, na turniru koji važi za najkvalitetniji na prostoru bivše Jugoslavije.

Kadetska ekipa
Kadetska ekipa

Kadetska ekipa, za koju su odlično igrali  Marko Marjanović i Andrej Subu, igrači  BK ”Bečkerek” iz Zrenjanina, je odigrala četiri utakmice.  Pobedila je dva puta ekipu  ”Reds” iz Budimpešte i domaću ”Vindiju”,  ali zbog poen-količnika  ipak nije izborila finale, pa se zadovoljila trećim mestom.

Pionirska ekipa
Pionirska ekipa

Pionirska ekipa, sačinjena od igrača iz tri bejzbol kluba (Novi Sad, Beograd, Bečkerek-Zrenjanin) je na ovaj turnir došla da brani titule osvojene  2014. i 2015.godine. Pobedama nad drugom ekipom domaće ”Vindije” iz Varaždina i ekipom ”Erd” iz Mađarske  je izboreno polufinale , ali je u njemu ekipa ”Zagreba” bila kvalitetnija, i naši pioniri su se morali zadovoljiti pristojnim trećim mestom. Za pionirsku ekipa, su  igrala dva igrača BK ”Bečkerek” iz Zrenjanina, Nikola Dragojlov i  Uroš Bursać.

Podeli članak
sinovoz
FAM