Sport

BEČKEREKU TREĆE MESTO U BEOGRADU

BEOGRAD – Na Adi Ciganliji u Beogradu, u organizaciji Bejzbol saveza Srbije, održan je prvi ovogodišnji bejzbol turnir za mlađe kategorije u Srbiji, kategorija U13 (rođeni 2003. godine i mlađi). Učestvovale su ukupno četiri ekipe, među njima i najmlađa, pionirska ekipa bejzbol kluba Bečkerek iz Zrenjanina, sastavljena od igrača godišta 2003 – 2005.

Ekipa Bečkereka
Ekipa Bečkereka

Mlada ekipa Bečkereka, koja zbog školskih obaveza i odsustva iz zdravstvenih razloga, nije imala mnogo zajedničkih treninga i utakmica tokom proleća, nakon završene serije Indor turnira u zatvorenom, odigrala je ukupno 5 mečeva. Dva meča je uspela da reši u svoju korist, pa je na kraju zauzela zasluženo 3. mesto na turniru. Uspešnije su bile ekipe Beograda 96 (2. mesto) i Vojvodine (1. mesto) za koje su igrali i igrači starijih godišta.

Igrači su nagrađeni medaljama za uspehe na ovom turniru, koji je uvod u reprezentativnu sezonu pionira Srbije koje tokom leta očekuju turniri u Italiji, Srbiji i Hrvatskoj. Nikola Ćurašković je dobio individualnu nagradu kao najbolji odbrambeni igrač turnira.

Ekipa je nastupala u sledećem sastavu: Nikola Dragojlov, Danijel Todorović, Majda Feher, Uroš Bursać, Nikola Đurin, Maja Todorović, Nikola Ćurašković. 

Podeli članak
sinovoz
FAM