Sport

BEČKEREK SE I OVE GODINE TAKMIČI NA DRŽAVNOM NIVOU

Nakon velikih uspeha tokom takmičarske sezone 2015. godine (šampioni Srbije za igrače do 15 godina i osvojen 13. Trofej Beograda, najvredniji turnir za uzrast do 13 godina), Bejzbol i softbol klub Bečkerek iz Zrenjanina će se i u novoj bejzbol sezoni takmičiti na državnom nivou u sve tri mlađe uzrastne kategorije (U13, U15, U18).

beckerek bejzbol

Kako bi obezbedio već broj takmičarskih utakmica za svoje kadete i juniore, BSK Bečkerek će odigrati četiri prijateljske utakmice sa ekipama koje igraju Prvu bejzbol ligu Srbije. Ove utakmice su zvanične prijateljske utakmice i uvrštene su u kalendar Bejzbol saveza Srbije za 2016. godinu. Od ukupno četiri takve utakmice, dve će biti odigrane u gostima, a dve u Zrenjaninu, na terenu Sportskog centra “Gradnulica”.

U nedelju, 29. maja, na bejzbol terenu na Adi Ciganliji, odigrana je prva takva utakmica u kojoj su se sastale Vojvode iz Zemuna i Bečkerek. Ekipa Bečkereka je bila u sastavu Vukašin Vujin, Marko Marjanović, Ivan Milin, Miloš Đukić, Nikola Đukić, Andrej Subu, Marko Đurić, Uroš Bursać, Nemanja Velisavljev, pojačana sa dva seniora – Aleksandrom Cakom i Milanom Saravolcem. Ovaj kombinovani sastav je pružio dopadljivu, požrtvovanu i efikasnu igru, obeleženu izuzetnim bacanjem Marka Marjanovića (5 izmena) i sigurnim trčanjem i osvajanjem baza. Konačnim rezultatom 10:8 ekipa Bečkereka je pobedila zemunske Vojvode, nekadašnje četvorostruke šampione i šestostruke osvajače Kupa.

Sledeća takva prijateljska utakmica je planirana za subotu, 4. jun, i odigraće se na na terenu Sportskog centra “Gradnulica”. Početak je u 14 časova, a gosti su članovi ekipe Sleepers iz Kragujevca.

Podeli članak
sinovoz
FAM