• BALKANSKO PRVENSTVO U DRUMSKOM HODANJU

    EČKA – Povodom održavanja Balkanskog prvenstva u drumskom hodanju u Ečki, 14. aprila, u Kaštelu Ečka održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen ovaj događaj.   – Ovo je događaj koji doprinosi ostvarenju onog dela naše strategije koja podrazumeva razvoj sporta u seoskim sredinama. U saradnji sa Atletskim savezom Srbije dobili smo mogućnost […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    BALKANSKO PRVENSTVO U DRUMSKOM HODANJU

    EČKA – Povodom održavanja Balkanskog prvenstva u drumskom hodanju u Ečki, 14. aprila, u Kaštelu Ečka održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen ovaj događaj.

     

    – Ovo je događaj koji doprinosi ostvarenju onog dela naše strategije koja podrazumeva razvoj sporta u seoskim sredinama. U saradnji sa Atletskim savezom Srbije dobili smo mogućnost da po prvi put organizujemo jedno veliko međunarodno takmičenje u drumskom hodanju. Podsećam da smo u prethodnim godinama mnogo sredstava izdvojili u razvoj infrastrukture u selima i to sada daje rezultate. Takmičenje će se održati na novoj sertifikovanoj stazi, sa licencom na period od pet godina – istakao je pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, zahvalivši se Atletskom savezu Srbije i rukovodstvu Mesne zajednice Ečka na učešću u organizaciji ovog događaja.

     

    – Posebno se zahvaljujem našem najstarijem i najuspešnijem klubu, Atletskom klubu „Proleter“, koji je tehnički organizator takmičenja – naglasio je Salapura.

     

    Direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković zahvalio se zrenjaniskoj lokalnoj samoupravi i sportskim institucijama na organizaciji ovog takmičenja.

     

    – Sa ovim događajem počinjemo da ispisujemo novu stranicu istorije atletike u Zrenjaninu, koja traje više od 100 godina. Ova sertifikovana staza, na kojoj će se takmičenje odvijati, biće promovisana i na sajtu Svetske atletske federacije i verujem da će u narednih pet godina, koliko traje licenca, ovde biti organizovano još sportskih događaja, što  se poklapa i sa našim planovima da atletske događaje, gde god to možemo, „izbacimo“ iz Beograda, a Zrenjanin je uvek dobar partner za takve poduhvate, jer je to grad u kojem je ponikla najveća srpska atletičarka Ivana Španović  – ocenio je Branković, uz napomenu da je hodanje olimpijska disciplina, koja ima veliku popularnost, a Turska, Rumunija i Grčka su vodeće zemlje u regionu u ovom sportu.

     

    Branković je istakao da se još ne može spekulisati sa brojem učesnika, ali da na ovakvim događajima obično učestvuju takmičari iz sedam do 10 država.

     

    U ime Atletskog kluba „Proleter“, trener i atletski sudija Mirjana Grujić je obećala odličnu organizaciju takmičenja.

     

    – Već smo uspešno organizovali Balkansko prvenstvo u krosu 2013. godine, imamo iskustva i dobro organizovan klub, i nadam se da ćemo zajedno sa ljudima iz Ečke i lokalne samouprave napraviti veliki sportski spektakl – najavila je Mirjana Grujić.

     

    Prvenstvo se održava u subotu, 14. aprila, od 14 časova, a u tom periodu u Ečki će biti i izmena u saobraćaju, o čemu će biti izdato i zvanično saopštenje.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport