Sport

BALKANSKO PRVENSTVO U DRUMSKOM HODANJU

Mirjana Grujić, Simo Salapura i Slobodan Branković

EČKA – Povodom održavanja Balkanskog prvenstva u drumskom hodanju u Ečki, 14. aprila, u Kaštelu Ečka održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen ovaj događaj.

 

– Ovo je događaj koji doprinosi ostvarenju onog dela naše strategije koja podrazumeva razvoj sporta u seoskim sredinama. U saradnji sa Atletskim savezom Srbije dobili smo mogućnost da po prvi put organizujemo jedno veliko međunarodno takmičenje u drumskom hodanju. Podsećam da smo u prethodnim godinama mnogo sredstava izdvojili u razvoj infrastrukture u selima i to sada daje rezultate. Takmičenje će se održati na novoj sertifikovanoj stazi, sa licencom na period od pet godina – istakao je pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, zahvalivši se Atletskom savezu Srbije i rukovodstvu Mesne zajednice Ečka na učešću u organizaciji ovog događaja.

 

– Posebno se zahvaljujem našem najstarijem i najuspešnijem klubu, Atletskom klubu „Proleter“, koji je tehnički organizator takmičenja – naglasio je Salapura.

 

Direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković zahvalio se zrenjaniskoj lokalnoj samoupravi i sportskim institucijama na organizaciji ovog takmičenja.

 

– Sa ovim događajem počinjemo da ispisujemo novu stranicu istorije atletike u Zrenjaninu, koja traje više od 100 godina. Ova sertifikovana staza, na kojoj će se takmičenje odvijati, biće promovisana i na sajtu Svetske atletske federacije i verujem da će u narednih pet godina, koliko traje licenca, ovde biti organizovano još sportskih događaja, što  se poklapa i sa našim planovima da atletske događaje, gde god to možemo, „izbacimo“ iz Beograda, a Zrenjanin je uvek dobar partner za takve poduhvate, jer je to grad u kojem je ponikla najveća srpska atletičarka Ivana Španović  – ocenio je Branković, uz napomenu da je hodanje olimpijska disciplina, koja ima veliku popularnost, a Turska, Rumunija i Grčka su vodeće zemlje u regionu u ovom sportu.

 

Branković je istakao da se još ne može spekulisati sa brojem učesnika, ali da na ovakvim događajima obično učestvuju takmičari iz sedam do 10 država.

 

U ime Atletskog kluba „Proleter“, trener i atletski sudija Mirjana Grujić je obećala odličnu organizaciju takmičenja.

 

– Već smo uspešno organizovali Balkansko prvenstvo u krosu 2013. godine, imamo iskustva i dobro organizovan klub, i nadam se da ćemo zajedno sa ljudima iz Ečke i lokalne samouprave napraviti veliki sportski spektakl – najavila je Mirjana Grujić.

 

Prvenstvo se održava u subotu, 14. aprila, od 14 časova, a u tom periodu u Ečki će biti i izmena u saobraćaju, o čemu će biti izdato i zvanično saopštenje.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz