• Angela Terek je jedna od najtrofejnijih zrenjaninskih atletičarki

    Članica Atletskog kluba Proleter Angela Terek jedna je od najtrofejnijih zrenjaninskih atletičarki. Brojne medalje na domaćim i inostranim takmičenjima, koje krase njenu vitrinu, dokaz su toga.   – Atletikom sam počela da se bavim kada sam imala 14 godina. Na to me je nagovorio školski drug, jer sam ostvarivala uspehe na krosevima. Sreća da je […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Angela Terek je jedna od najtrofejnijih zrenjaninskih atletičarki

    Članica Atletskog kluba Proleter Angela Terek jedna je od najtrofejnijih zrenjaninskih atletičarki. Brojne medalje na domaćim i inostranim takmičenjima, koje krase njenu vitrinu, dokaz su toga.

     

    – Atletikom sam počela da se bavim kada sam imala 14 godina. Na to me je nagovorio školski drug, jer sam ostvarivala uspehe na krosevima. Sreća da je uspeo da me ubedi, jer u početku nisam bila previše zainteresovana. Ali, odveo me je u Proleter, kod trenera Mladena Grujića, i tako je počela moja atletska karijera – priča Angela Terek za portal zrenjaninski.com.

     

    Trener Grujić je u Angeli prepoznao dobru sprinterku.

     

    – Trčala sam 100, 200 i 400 metara, probali smo i sa preponama. Odmah sam obezbedila mesto u štafetama, jednom rečju postala sam sprinterka – kaže Angela.

     

    Pročitajte još: VLADIMIR GRBIĆ: Postoji jedno specijalno mesto, tamo gde sam odrastao

     

    Vrlo brzo su stigle i medalje, i sve to ju je motivisalo da vredno trenira, kako bi atletika postala deo njenog života. Karijera je, međutim, Angeli mogla da bude dovedena u pitanje zbog povrede skočnog zgloba 2009. godine.

     

    – Nije bilo lako. Povreda je bila teška, devet meseci sam hodala uz pomoć štaka. Ali, nisam se predavala i čim mi je bilo dopušteno da treniram pod budnim okom trenera, vratila sam se na stazu – ističe naša sagovornica.

     

    angela terek

     

    Zaposlena u školi kao nastavnica tehničkog

     

    Nakon saniranja povrede, Angela je svoje mesto pronašla u višeboju. Na prvenstvima u dvorani takmiči se u petoboju, a na otvorenom u sedmoboju.

     

    – I za višeboj je najvažnije da si brz, a dobro se snalazim i u bacačkim i skakačkim disciplinama – objašnjava Angela.

     

    Ona je, takođe, završila Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ i danas je zaposlena kao nastavnica tehničkog u školi „Jovan Cvjić“.

     

    – Sve može da se stigne ako se dobro organizuješ. I, naravno, da ono što radiš, radiš iz sveg srca – navodi Angela Terek.

     

    Njoj ovih dana nedostaju intenzivni treninzi. To je logično, jer je u normalnim okolnostima trenirala svakog dana osim nedelje. Sada bi počela i intenzivna takmičenja na otvorenom.

     

    – Žao mi je što ne mogu da imam trening na kakav sam naučila i žao mi što će bar deo takmičarske sezone biti izgubljen. Ipak, trudim se svim silama da ostanem u formi i jedva čekam povratak na stazu – dodaje Angela Terek.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport