• Aleksandra Rapaić prošle godine osvojila sve što se osvojiti može!

    Maleno Žitište, zahvaljujući mladoj kik bokserki Aleksandri Rapaić, u prošloj godini pročulo se nadaleko, a ona se vredno sprema za nove vrhunske rezultate.   – Ništa se ne menja u mojoj svakodnevnoj rutini. Treniram šest puta nedeljno u Klubu borilačkih sportova Spartanac u Žitištu i spremam se za nove izazove. A prošla godina bila je […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Aleksandra Rapaić prošle godine osvojila sve što se osvojiti može!

    Maleno Žitište, zahvaljujući mladoj kik bokserki Aleksandri Rapaić, u prošloj godini pročulo se nadaleko, a ona se vredno sprema za nove vrhunske rezultate.

     

    – Ništa se ne menja u mojoj svakodnevnoj rutini. Treniram šest puta nedeljno u Klubu borilačkih sportova Spartanac u Žitištu i spremam se za nove izazove. A prošla godina bila je više nego uspešna. Kao kik bokserka u 2018. godini  nisam izgubila ni jedan meč, a osvojila sam sve što se osvojiti može. Biće veliki izazov u 2019. godini ponoviti takve rezultate. Posebno što sam od ove godine seniorka, pa će put do medalja biće mnogo teži – govori Aleksandra.

     

    Ona ima neverovatan niz uspeha u kik boksu u lanjskoj godini. Prvak je Srbije, pobednica Balkanskog kupa ali i Balkanskog prvenstva. Osvajačica je Evropskog kupa, pa Svetskog kupa i Svetskog prvenstva. Sve to samo u jednoj fantastičnoj 2018. godini. Ne treba zaboraviti ni da je 2017. bila pobednica na Evropskom prvenstvu.

     

    Tri godine ova srčana devojka prva je na svetskoj rang listi WAKO federacije. Na kraju 2018. imala je više bodova od svih drugih takmičarki zajedno. No, to nije sve.

     

    – Na međunarodnim bokserskim takmičenjima osvojila sam Kup nacija, na početku 2018. godine. Višestruka sam prvakinja države i u boksu, reprezentativka u kik boksu i olimpijskom boksu. Svoje rezultate, inače, doživljavam kao rezultat napornog rada, kako mog tako i mojih trenera – ističe Aleksandra, čiji trener u kik boksu je Zoran Protić, a u boksu Milan Piperski.

     

    Od Opštine zahvalnica za izuzetne rezultate

     

    Kao zaslužne za njene uspehe izdvaja i roditelje i njihovu nesebičnu podršku, drugaricu sa kojom deli školsku klupu, a posebno trenera i osnivača žitištanskog kluba Spartanac Milana Zorića.

     

    – Zadovoljna sam svojim rezultatima, ali uvek gledam da sledeći put budem još bolja, da ispravim greške ako ih je bilo. Za period koji sledi cilj mi je da dam svoj maksimum, i da se pokažem u svom najboljem svetlu. U seniorskoj konkurenciji moraću da uložim još više napora i truda, ali odustajanje mi nije navika i verujem u sebe – poručuje mlada žitištanska bokserka, kojoj je želja da se oproba i u profi boksu.

     

    Aleksandri Rapaić, da podsetimo, za izuzetne rezultate iz oblasti sporta – za sedam zlatnih medalja u kik boksu u 2018. godini i prvo mesto na Svetskoj rang listi, Opština Žitište dodelila je zahvalnicu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport